Obavijesti

Sport

Komentari 0

Barca zgazila Romu, Bayern i Chelsea zabili su po četiri gola

Barca zgazila Romu, Bayern i Chelsea zabili su po četiri gola
8

Peto kolo grupne faze lige prvaka pružilo je pregršt golova i uzbudljivih utakmica. Palo je 27 golova ukupno, a u 1/8 finala LP-a prošli su Zenit, Barcelona i Bayern

VIDEO

Pravu rapsodiju odigrali su nogometaši Bayerna. Ništa čudno rekli bi, pošto je Bayern ove sezone nezaustavljiv, a melje i trga sve pred sobom. Momčad Pepa Guardiole kao da deset godina igra zajedno, a kad god neki novi nogometaš dođe u Bayern, uklopi se kao da je oduvijek u momčadi.

Demonstraciju sile aktualni prvak Bundeslige pokazao je i protiv nemoćnog Olympiacosa. Grčki prvak pao je već u prvom poluvremenu kad je u samo 12 minuta primio tri komada. Mrežu Grka načeo je Douglas Costa u 8. minuti. Brazilac je iza golmana Olympiakosa Jimeneza pospremio odbijenu loptu Boatenga.

Osam minuta nakon prvog gola Lewandowski je zabio za 2-0 nakon sjajnog dodavanja ovogodišnjeg pojačanja Kingsley Comana (19). Coman je stigao iz Juventusa za cca 30 milijuna eura. Na 3-0 povisio je Muller samo dvije minute poslije. Raspad Olympiakosa u samo 20 minuta.

Bayern je u nastavak krenuo kao i u prvom poluvremenu, a pitanje je koliko bi komada do kraja Olympiakos primio da Badstuber u 53. minuti nije dobio izravni crveni karton. Tu je igra Bayerna malo stala, ali do kraja je uspio postići još jedan gol. Za konačnih 4-0 zabio je mladi Kingsley Coman na asistenciju Thomasa Mullera u 70. minuti. 

Barcelona masakrirala nemoćnu Romu

Sličnu situaciju kao Olympiakos doživjela je Roma. Kultni rimski klub pao je već u prvom poluvremenu bez ispaljenog metka. Momčad Rudija Garcije je na Camp Nou došla kao trećeplasirana u skupini E (nakon remija Bayera i BATE-a), a pobjedom ili remijem učvrstila bi drugo mjesto. No to se nije dogodilo.

Roma je pokleknula nakon 15 minuta kada je za vodstvo 'blaugrane' zabio Luis Suarez. Samo tri minute nakon prvog gola, Barca je zabila i drugi. Aktualni prvak Španjolske odigrao je fenomenalnu akciju iz koje je Suarezovom asistencijom zabio Lionel Messi, povratnik nakon ozljede koljena. Messi je zabio 11. Ligu prvaka zaredom, a njegovom golu prethodilo je 27 dodavanja Barcinih igrača što je najveći broj dodavanja prije gola u ovogodišnjem LP-u. Do kraja poluvremena još jedan gol zabio je Luis Suarez.

U nastavku ista priča... Roma se nije mogla sastati s loptom, a Barcelona ne prašta takvu igru. U 56. minuti na asistenciju Messija pogađa Pique, a četiri minute nakon Messi pogađa za 5-0. Kao da tu nije bilo dosta uzbuđenja, Neymar je u 77. minuti promašio penal, a njegov promašaj je popravio Adriano zabivši za 6-0. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu u uvjerljivoj pobjedi Barcelone.

Imala je Roma priliku u 82.minuti barem sačuvati obraz, ali je neprecizan s bijele točke bio Edin Džeko. Reprezentativac BiH iskupio se za promašaj golom u sučevoj nadoknadi. U 91. minuti 'bosanski dijamant' je glavom zabio za konačnih 6-1. Barcelona je ovom pobjedom osigurala osminu finala LP-a.

Chelsea razbio Maccabi, Dinamo Kijev iznenadio Porto

Od ostalih utakmica igranih večeras, Chelsea je potopio Maccabi u Tel Avivu. Nogometaši Josea Mourinha slavili su 4-0 golovima Cahilla, Williana, Oscara i Zouma. Uvelike im je pomogao i crveni karton Ben Haima u prvom poluvremenu, a ovom pobjedom Chelsea je preuzeo prvo mjesto skupine G. Spomenimo da je Garry Cahill zabio svoj prvi gol u zadnje četiri sezone Lige prvaka. Chelsea će u šestom kolu grupne faze za prvo mjesto u skupini igrati protiv Porta.

Dinamo Kijev iznenadio je Porto na Dragauu. Porto je pobjedom u ovoj utakmici mogao osigurati prolaz u osminu finala, ali ovako će se još morati vaditi u zadnjem kolu. Mrežu Portugalaca načeo je Jarmolenko iz penala, a za konačnih 2-0 zabio je Gonzalez.

Lyon je u dramatičnoj završnici uspio izgubiti utakmicu od Genta. Definitivno najveće iznenađenje večeras. Lyon je poveo već u 7. minuti preko Ferrija, a u 32. minuti na 1-1 izjednačio Milićević prekrasnim slobodnjakom. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, ali i skroz do kraja utakmice. Coulibaly je zabio u 95. minuti za pobjedu Genta 2-1 u gostima i sva tri boda. Gent je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto skupine H iza Zenita, protiv kojeg će se u sljedećoj utakmici boriti za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Rezultati Lige prvaka, 5. kolo:

  • Bayern - Olympiakos 4-0 (D. Costa 8', Lewandowski 16', Muller 20', Coman 70')
  • Lyon - Gent 1-2 (Ferri 7'/Milićević 32', Coulibaly 95')
  • Barcelona - Roma 6-1 (Suarez 15' 44', Messi 18' 60', Pique 56', Adriano Correia 77'/Džeko 91')
  • Maccabi - Chelsea 0-4 (Cahill 21', Willian 73', Oscar 77', Zouma 91')
  • Arsenal - Dinamo 3-0 (Ozil 29', Sanchez 33' 69')
  • Porto - Dinamo Kijev 0-2 (Jarmolenko 35'(P), Gonzalez 64')

Barcelona, Bayern i Zenit osigurali su prolazak u osminu finala Lige prvaka.

>>> Anketa: Je li moćnija Barcelona ili Bayern?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu