Obavijesti

Sport

Komentari 39

BiH dobila Wales i u utorak na Cipru lovi dodatne kvalifikacije

BiH dobila Wales i u utorak na Cipru lovi dodatne kvalifikacije
3

Turska je pobijedila Češku na gostovanju 2-0 i kolo prije kraja drži treće mjesto s dva boda ispred Nizozemske. U skupini B 3. je BiH nakon pobjede protiv Walesa

VIDEO

Osim u hrvatskoj skupini H, utakmice su se u ovom 'večernjem' terminu igrale i u skupinama A i B, a najveći dobitnici nakon 90 odigranih minuta su Turska te Bosna i Hercegovina kao 'lovci' na dodatne kvalifikacije te Belgija i Wales kao reprezentacije koje su već osigurale EP.

Nogometaši Fatiha Terima napravili su ogroman posao na gostovanju kod Češke koja je i prije ove utakmice osigurala Europsko prvenstvo. Pobijedili su 2-0 golovima u posljednjih pola sata. Najprije je Selcuk Inan zabio iz penala u 62., a pobjedu je u 80. minuti potvrdio Hakan Calhanoglu.

Rezultat je to koji Tursku ostavlja na trećem, a Nizozemsku kolo prije kraja gura na četvrto mjesto dok su Island i Češka još ranije osigurali put na EP. U posljednjem kolu Nizozemska će ugostiti Češku, a Turska će, sigurni smo, vatreno dočekati Island. U slučaju da i jedni i drugi pobijede, Turska će ostati treća, a Nizozemska bez EP-a.

U skupini B sve tri utakmice igrane su u ovom, kasnijem, terminu. Kao što smo ranije spomenuli, najviše razloga za slavlje ima Bosna i Hercegovina koja je u zadnjih 20 minuta zabila dva gola Walesu i izbila na treće mjesto koje ju vodi u dodatne kvalifikacije. U 71. minuti za 1-0 zabio je igrač s klupe Djurić, a pobjedu potvrdio Ibišević u 90.

Lijepu večer naših susjeda još je dodatno ukrasio Izrael koji je kod kuće izgubio od Cipra 1-2 i tako im prepustio mjesto u dodatnim kvalifikacijama kolo prije kraja. Iz te skupine Europsko prvenstvo osigurali su prva Belgija pobjedom protiv Andore 4-1 te Wales bez obzira na poraz u Zenici. 

No daleko je to od mirne situacije u posljednjem kolu u skupini B. Dapače, posljednjih 90 minuta bit će u pravom kaosu jer za jedno mjesto bore se tri reprezentacije. U posljednjem kolu BiH ide na noge Cipru, koji također ima šansu za treće mjesto, a Izrael dolazi bezbrižnoj Belgiji. BiH bi pobjedom osigurala treće mjesto bez obzira na ostale rezultate dok Cipru treba pobjeda protiv BiH i remi ili poraz Izraela. Wales će pred svojim navijačima protiv Andore samo proslaviti plasman na Euro.

Kalkulacije u svim skupinama pogledajte na Goalu.

Skupina A

  • Češka - Turska 0-2

Zadnje kolo

  • Latvija - Kazahstan
  • Nizozemska - Češka
  • Turska - Island

Tablica

  1. Island 20
  2. Češka 19
  3. Turska 15
  4. Nizozemska 13
  5. Latvija 5
  6. kazahstastan 2

Skupina B

  • Andora - Belgija 1-4
  • BiH - Wales 2-0
  • Izrael - Cipar 1-2

Zadnje kolo

  • Belgija - Izrael
  • Cipar - BiH
  • Wales - Andora

Tablica

  1. Belgija 20
  2. Wales 18
  3. BiH 14
  4. Izrael 13
  5. Cipar 12
  6. Andora 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima