Obavijesti

Sport

Komentari 26

Prva HNL 11/12.: Barcelona u Splitu, a Real na Maksimiru...

Prva HNL 11/12.: Barcelona u Splitu, a Real na Maksimiru...
8

Dinamo je dobio novi prefiks, dva trofeja i titulu najgoreg kluba u povijesti Lige prvaka. Hajduk je slavio 100. godina, ugostio je Barcelonu B pa ispao iz Europe...

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 25. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnje 24 sezone i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova " 25. sezona HNL-a " . U 21. sezonu Dinamo i Hajduk ušli su kao stogodišnjaci, Splićani su platili 1,8 milijuna da bi na Poljud došla Barcelona B, a Dinamo je slavio stogodišnjicu u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo, a kasnije je izborio Ligu prvaka i skupinu s Real Madridom

Nakon jubilarne 20. sezone u kojem je Dinamo nastavio dominaciju uzevši Superkup, prvenstvo i Kup, u 21. sezoni HNL-a "modri" su opet bili predobri za sve. U tu su sezonu Hajduk i Dinamo ušli kao stogodišnjaci. Splićanima je feštu pokvarila praška Slavija na Poljudu, a kasnije su platili 1,8 milijuna eura da bi Barcelona u rezervnom sastavu gostovala na Poljudu.

Dinamo je stogodišnjicu proslavio u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo, a 12. travnja 2011. na skupštini Dinama jednoglasno je izglasan novi prefiks u nazivu kluba, GNK. No krenimo redom.

Dinamo se opet prošetao kroz ligu. Hajduk je zaostao 21 bod iza "modrih", a na trećem mjestu je završio Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji strijelac bio je Dinamov Fatos Beqiraj s 15 golova, Dinamo je imao i najveću pobjedu (7-0 protiv Varaždina), a iz lige su ispali Lučko, Šibenik, Karlovac i Varaždin.

Dinamu Kup, Hajduk ispao od Zagreba

"Modri" su obranili naslov u 21. izdanju Kupa pobijedivši Osijek u finalu. Hajduk je ispao u četvrtfinalu od Zagreba na penale. Dinamo je u toj fazi natjecanja izbacio Pulu, također na penale, Osijek je bio bolji od Rijeke, a Cibalia od Vinogradara.

Osijek je u polufinalu izbacio Cibaliju, a Dinamo je bio bolji od Zagreba. U finalu je Dinamo slavio 3-1. Prva utakmica završila je 0-0, a "modri" su Kup osvojili pobjedom u drugom susretu.

VIDEO

Jedni slavili na terenu, drugi u kazalištu

Dinamo i Hajduk u sezonu su ušli kao stogodišnjaci. Dinamo je to proslavio novim prefiksom GNK, a šlag na tortu bila je proslava u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo.

Hajduk je slavio na terenu, ali netko je zaboravio reći momčadi Slavije iz Praga da se radi o slavljeničkoj utakmici pa su gosti pobijedili na Poljudu pred 35.000 navijača 2-0. Torcida je još u ponoć zapalila tisuće baklji kako bi se rođendan Hajduka vidio i u svemiru.

VIDEO

Hajduk je pred kraj godine imao i svečanost ugostiti jednu od najboljih momčadi svijeta, Barcelonu . Splićani su to platili 1,8 milijuna eura, ali Barca je stigla gotovo u rezervnom sastavu, samo s Iniestom i Valdesom u prvih 11.

No svejedno je to bio pravi spektakl, nakon kojeg je Iniesta rekao da je Hajduk spreman za Europu. Završilo je 0-0. Brkljača će pamtiti tu utakmicu jer je prodao tunel Iniesti, a Hajduk je 10 dana nakon toga odigrao uzvrat protiv Stoke Cityja. "Bili" nisu uspjeli u Europsku ligu. Stoke City slavio je 1-0, kao i u Engleskoj, a Hajduk je ostao bez Europe.

VIDEO

Dinamo izborio Ligu prvaka pa postao najgori klub u povijesti

Dinamo je u 2. pretkolu izbacio Nefči. U trećem je hrvatski prvak bio bolji od Helsinkija, a onda drama u razigravanju protiv Malmöa.

Dinamo je prvu utakmicu dobio 4-1. Šampanjac je već bio otvoren i trebalo je samo otići u Švedsku i ne izgubiti 3-0.

Bilo je blizu. Malmö je slavio 2-0, Dinamo je bio na rubu, u panici. Šveđani su mogli nokautirati "modre", ali Dinamo je izdržao. Liga prvaka nakon 12 godina i nakon sedam neuspješnih pokušaja.

Ždrijeb je Dinamu dodijelio Real Madrid , Lyon i Ajax. Već u prvom kolu - spektakl. Real Madrid na Maksimiru, sjajan Dinamo, a Ronaldo nikad neće zaboraviti batine koje je dobio od Jerka Leke. Portugalac nije zabio u toj utakmici, a Real se provukao golom Di Marije za 1-0.

VIDEO

Svijet je tada upoznao i 17-godišnjeg Matea Kovačića, a Kruno Jurčić je u uzvratu uhvatio Josea Mourinha u "kravatu".

Nitko nije mogao slutiti da će Dinamo nakon te sezone u Ligi prvaka postati najgori klub.

Dinamo je na kraju završio bez bodova i s gol razlikom 3-22. Lyon je u Maksimiru razbio "modre" sa 7-1.

HNL 2011./2012.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: nije igrano
  • najbolji strijelac: Fatos Beqiraj (Dinamo) - 15 golova
  • ušli u ligu: nitko
  • ispali iz lige: Lučko, Šibenik, Karlovac, Varaždin
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...