Obavijesti

Sport

Komentari 26

Prva HNL 11/12.: Barcelona u Splitu, a Real na Maksimiru...

Prva HNL 11/12.: Barcelona u Splitu, a Real na Maksimiru...
8

Dinamo je dobio novi prefiks, dva trofeja i titulu najgoreg kluba u povijesti Lige prvaka. Hajduk je slavio 100. godina, ugostio je Barcelonu B pa ispao iz Europe...

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 25. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnje 24 sezone i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova " 25. sezona HNL-a " . U 21. sezonu Dinamo i Hajduk ušli su kao stogodišnjaci, Splićani su platili 1,8 milijuna da bi na Poljud došla Barcelona B, a Dinamo je slavio stogodišnjicu u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo, a kasnije je izborio Ligu prvaka i skupinu s Real Madridom

Nakon jubilarne 20. sezone u kojem je Dinamo nastavio dominaciju uzevši Superkup, prvenstvo i Kup, u 21. sezoni HNL-a "modri" su opet bili predobri za sve. U tu su sezonu Hajduk i Dinamo ušli kao stogodišnjaci. Splićanima je feštu pokvarila praška Slavija na Poljudu, a kasnije su platili 1,8 milijuna eura da bi Barcelona u rezervnom sastavu gostovala na Poljudu.

Dinamo je stogodišnjicu proslavio u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo, a 12. travnja 2011. na skupštini Dinama jednoglasno je izglasan novi prefiks u nazivu kluba, GNK. No krenimo redom.

Dinamo se opet prošetao kroz ligu. Hajduk je zaostao 21 bod iza "modrih", a na trećem mjestu je završio Slaven Belupo.

Najbolji strijelac bio je Dinamov Fatos Beqiraj s 15 golova, Dinamo je imao i najveću pobjedu (7-0 protiv Varaždina), a iz lige su ispali Lučko, Šibenik, Karlovac i Varaždin.

Dinamu Kup, Hajduk ispao od Zagreba

"Modri" su obranili naslov u 21. izdanju Kupa pobijedivši Osijek u finalu. Hajduk je ispao u četvrtfinalu od Zagreba na penale. Dinamo je u toj fazi natjecanja izbacio Pulu, također na penale, Osijek je bio bolji od Rijeke, a Cibalia od Vinogradara.

Osijek je u polufinalu izbacio Cibaliju, a Dinamo je bio bolji od Zagreba. U finalu je Dinamo slavio 3-1. Prva utakmica završila je 0-0, a "modri" su Kup osvojili pobjedom u drugom susretu.

VIDEO

Jedni slavili na terenu, drugi u kazalištu

Dinamo i Hajduk u sezonu su ušli kao stogodišnjaci. Dinamo je to proslavio novim prefiksom GNK, a šlag na tortu bila je proslava u kazalištu, kao kulturno-umjetničko društvo.

Hajduk je slavio na terenu, ali netko je zaboravio reći momčadi Slavije iz Praga da se radi o slavljeničkoj utakmici pa su gosti pobijedili na Poljudu pred 35.000 navijača 2-0. Torcida je još u ponoć zapalila tisuće baklji kako bi se rođendan Hajduka vidio i u svemiru.

VIDEO

Hajduk je pred kraj godine imao i svečanost ugostiti jednu od najboljih momčadi svijeta, Barcelonu . Splićani su to platili 1,8 milijuna eura, ali Barca je stigla gotovo u rezervnom sastavu, samo s Iniestom i Valdesom u prvih 11.

No svejedno je to bio pravi spektakl, nakon kojeg je Iniesta rekao da je Hajduk spreman za Europu. Završilo je 0-0. Brkljača će pamtiti tu utakmicu jer je prodao tunel Iniesti, a Hajduk je 10 dana nakon toga odigrao uzvrat protiv Stoke Cityja. "Bili" nisu uspjeli u Europsku ligu. Stoke City slavio je 1-0, kao i u Engleskoj, a Hajduk je ostao bez Europe.

VIDEO

Dinamo izborio Ligu prvaka pa postao najgori klub u povijesti

Dinamo je u 2. pretkolu izbacio Nefči. U trećem je hrvatski prvak bio bolji od Helsinkija, a onda drama u razigravanju protiv Malmöa.

Dinamo je prvu utakmicu dobio 4-1. Šampanjac je već bio otvoren i trebalo je samo otići u Švedsku i ne izgubiti 3-0.

Bilo je blizu. Malmö je slavio 2-0, Dinamo je bio na rubu, u panici. Šveđani su mogli nokautirati "modre", ali Dinamo je izdržao. Liga prvaka nakon 12 godina i nakon sedam neuspješnih pokušaja.

Ždrijeb je Dinamu dodijelio Real Madrid , Lyon i Ajax. Već u prvom kolu - spektakl. Real Madrid na Maksimiru, sjajan Dinamo, a Ronaldo nikad neće zaboraviti batine koje je dobio od Jerka Leke. Portugalac nije zabio u toj utakmici, a Real se provukao golom Di Marije za 1-0.

VIDEO

Svijet je tada upoznao i 17-godišnjeg Matea Kovačića, a Kruno Jurčić je u uzvratu uhvatio Josea Mourinha u "kravatu".

Nitko nije mogao slutiti da će Dinamo nakon te sezone u Ligi prvaka postati najgori klub.

Dinamo je na kraju završio bez bodova i s gol razlikom 3-22. Lyon je u Maksimiru razbio "modre" sa 7-1.

HNL 2011./2012.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: nije igrano
  • najbolji strijelac: Fatos Beqiraj (Dinamo) - 15 golova
  • ušli u ligu: nitko
  • ispali iz lige: Lučko, Šibenik, Karlovac, Varaždin
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu