Obavijesti

Sport

Komentari 49

Bili su talenti, a sad su stočari ili rade u noćnim klubovima...

Bili su talenti, a sad su stočari ili rade u noćnim klubovima...
4

I Odegaard se uklapa u taj stereotip. 
Čudo od djeteta koje sa 16 godina zarađuje milijune... Freddy Adu bio je najveći svjetski talent, a završio je u - FK Jagodini...

VIDEO

Martin Odegaard (16) žestoka pića u Norveškoj ne smije piti još četiri godine. Ne smije sjesti niti za volan automobila, a Real Madrid ga već plaća 1,2 milijuna eura godišnje. I prije nego što napuni 18 godina, bit će multimilijunaš. Prije dolaska u Real za čak četiri milijuna eura, Odegaard je za Stromsgodset odigrao tek 23 utakmice, i to samo 15 od prve minute.

Da, s 15 godina je debitirao u norveškoj ligi i reprezentaciji, no veliko je pitanje hoće li se moći nositi s cijelom strkom oko njega. S tim da su najbolji europski klubovi posljednjih mjeseci slali privatne avione po njega ili s tim što mu je otac dobio trenerski posao u mlađim kategorijama Reala u sklopu transfera. I nitko neće pustiti suzu za njim ako za pet ili deset godina bude radio u skladištu trgovine mješovitom robom. 

Kao što više nitko ne mari za Freddyjem Aduom. S 13 godina Nike mu je dao milijun dolara, s 14 je potpisao prvi profesionalni ugovor i zaigrao seniorski nogomet, a karijeru je vjerojatno završio ove zime u Jagodini. Srbijanski klub mu je otkazao ugovor i poslao ga kući, a Amerikanac danas radi u noćnom klubu Shadow Room kao promotor i domaćin. Adu će u lipnju napuniti tek 26 godina.

Kad je Bojan Krkic sa 17 godina zabio pobjednički gol za Barcelonu u četvrfinalu Lige prvaka 2008. protiv Schalkea, proglašavali su ga novim Messijem. Pep Guardiola se kleo da će Bojan biti svjetska klasa i Barcelonina megazvijezda u budućnosti. Bojan danas ima samo 24 godine i igra za Stoke.

I veliki Pele je znao pogriješiti. Svojim nasljednikom proglasio je Ganca Niija Lampteyja, kojeg je prvi put gledao 1989. na SP-u do 16 godina. Među seniorima se nije snašao, a potpuno je potonuo kad mu je dvoje djece umrlo zbog problema s dišnim organima. Peleov nasljednik, danas 40-godišnjak, preživljava baveći se stočarstvom u Gani.

James Vaughan najmlađi je strijelac Premiershipa sa 16 godina i 271 danom. Ozljede su mu uništile karijeru i danas je član drugoligaša Huddersfielda.

  • Martin Odegaard (16) - S 15 godina i 300 dana najmlađi je igrač koji je zaigrao u kvalifikacijama za Euro. Prijašnji rekord stajao je 31 godinu. Suigrači iz Realove B momčadi ljubomorni su na njegovu slavu i visinu plaće od 1,2 milijune eura godišnje. Treneri, pak, kažu da na terenu više priča nego što igra.
  • Mario Tičinović (23) - Sa 16 godina i 11 mjeseci debitirao je za Hajduk u Europi protiv Birkirkare. Odmah je zabio i gol. Trebao je biti zlatna koka kluba, no 2012. godine otišao je u danski Nordsjaelland. Splitski klub dobio je odštetu od 135.000 eura.
  • Josip Gašpar (42) - Sinjanin je u Dinamo došao sa 16 godina, za “modre” je nastupio 425 puta. Ostat će i upamćen po tome što je 2013. optužen da je ukrao kreditnu karticu vlastitom igraču i kupio 36 boca Jägera.
  • Mario Grgurović (30) Nekoć velika nada danas je pomoćni trener u Zadru: - Ugovor sa Zdravkom Mamićem bio je veliki teret za mene. Nitko mi to nije rekao, ali ja sam to osjećao - kaže Grgurović, koji je posljednje utakmice odigrao za Primorac iz Biograda.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima