Obavijesti

Sport

Komentari 61

Bilić o Hrvatskoj: Nema mjesta euforiji, ali ni kritici poslije 5-1

Bilić o Hrvatskoj: Nema mjesta euforiji, ali ni kritici poslije 5-1
1

Trener Beşiktaşa Slaven Bilić popularan je u Istanbulu i zadovoljan svojim radom, no želi osvojiti naslov prvaka Turske. Igru Hrvatske protiv Norveške ocijenio je pozitivno

VIDEO

Slaven Bilić završava drugu sezonu u Istanbulu kao trener Beşiktaşa. Bivši hrvatski izbornik jako se dobro situirao u gradu na dva kontinenta i osjeća se kao u svojoj Dalmaciji. Na poslovnom planu, ipak, nije sve tako bajno, no još ima nade u trijumf.

- Poslovno sam jako zadovoljan što smo u godinu i pol dana napravili sve kako treba. Ove godine guramo dobro, devet je kola do kraja. Sad smo drugi, bod zaostatka iza Galatasaraya. U najmanju ruku, borit ćemo se do zadnjeg kola - rekao je Bilić u razgovoru za RTL.

Omiljen je među brojnim stanovnicima turskoga velegrada koji ga često mole za fotografiju. Priznaje da mu je bilo teško nakon dva poraza u nizu u važnim utakmicama, od Club Bruggea u Europskoj ligi te Fenerbahçea u prvenstvenom derbiju.

- Kad im govoriš, kao da postoji neko staklo između tebe i njih, ne dopire do njih pa sam dosta bio razočaran. To je tako svima. Pričali smo maloprije o težini toga posla. Postoji neki forum koji prati vaš mig je li dobro ili nije dobro. To su moderna vremena, to je moderni Big Brother. Nekad je lako, nekad teško - ističe Bilić.

Hrvatska reprezentacija svladala je Norvešku 5-1 u kvalifikacijama za Euro, a izbornik Niko Kovač nije bio previše zadovoljan pokazanim. Slaven smatra da nema mjesta kritikama.

- Druga rečenica je kad ti kreneš "Dobili smo pet komada, ali loše je ovo ili ono". Ali kad kažeš "Nismo igrali sjajno, no pobijedili smo" druga je stvar. Po meni tu nema mjesta euforiji, ali sigurno nema mjesta za kritiku nakon 5-1. Ti mladići postaju ljudi, što se vidi na terenu. 

Trener Beşiktaşa rekao je kako u slobodno vrijeme proučava povijest te čita knjige, a vijest o ulasku bivšeg suigrača u "kockastima" Davora Šukera u Izvršni odbor Uefe komentira pozitivno.

- To je ogromna stvar i njega je to mjesto čekalo. Nije to loto da je red na njega pa nekoga drugoga. On je u poziciji de facto, sad je u tom tijelu da pita nekoga na sastanku da kaže nešto za Hrvatsku - rekao je Bilić u intervjuu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 61

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka