Obavijesti

Sport

Komentari 30

Bilić okrenuo Zadra u gostima, Surać nastupio s 39 za rekord

Bilić okrenuo Zadra u gostima, Surać nastupio s 39 za rekord
8

Posljednju utakmicu 1. kola MAXtv Prve lige na Stanovima su odigrali Zadar i Split. Domaćin je vodio, no na kraju je utakmicu završio bez boda i s desetoricom igrača

VIDEO

Nogometaši Splita postali su crna mačka za Zadar. Niti u četvrtom pokušaju uzastopce izabranici Ferde Milina nisu uspjeli izvući ništa drugo osim poraza, a treći ih je put pognutih glava gledala njihova publika. Radnički klub slavio je 2-1 uz dva gola Mate Bilića.

Početak nije sugerirao poraz plavih. Već u 11. minuti početnu dominaciju domaćina okrunio je Josip Ivančić pospremivši u mrežu dodavanje Muića koje se na prvu učinilo kao zaleđe, no pomoćni sudac nije ništa pokazao.

Nije crvenima trebalo dugo da se saberu i vrate; već do polovice prvog dijela prilike su imali Vojnović, Bilić i Erceg, ali ih nisu iskoristili, baš kao ni Weitzer na drugoj strani.

Važan trenutak dogodio se početkom drugog dijela. U igru je umjesto asistenta Muića ušao Jakov Surać i s 39 godina postao najstariji igrač koji je ikad zaigrao u Prvoj HNL.

Prisustvo iskusnog Suraća nije potaknulo domaćine da budu motiviraniji i uspiju sačuvati vodstvo. Dapače, dekoncentrirani Hrgović u devetoj minuti nastavka predao je loptu Mati Biliću koji je odmjerenim šutom s ruba šesnaesterca pogodio malu mrežicu Matkovićeva gola za 1-1.

Ako je u sljedećih 20-ak minuta na travnjaku bilo mirno, završnica je ponudila pravu dramu. Igrala se 76. minuta kada je Vedran Ješe u borbi za loptu u kaznenom prostoru Zadra laktom udario Rocu, zbog čega ga je sudac Marijo Strahonja isključio i pokazao na penal, a iskoristio ga je Bilić za drugi gol na utakmici.

Tek što se nastavilo igrati, penal je već bio - na drugoj strani. Terkeš i Rugašević imali su malo jači tjelesni kontakt u šesnaestercu Splita koji je za Strahonju značio penal iako je dojam da nije bilo jakog intenziteta pri kontaktu. Za otklanjanje svake sumnje pobrinuo se gostujući golman Andrija Vuković koji je sjajno pročitao penal Josipu Ivančiću i tako ga od junaka pretvorio u tragičara Zadrana.

Mogli su domaćini u zadnjih nekoliko minuta doći do toliko željenog izjednačenja, ali Terkeš s peterca pa Weitzer iz daljine nisu pogodili okvir gola i bodovi su otišli Splitu koji tako u dobrom raspoloženju očekuje uzvrat drugog pretkola Europske lige protiv izraelske Hapoel Be'er Sheve u četvrtak.

MAXtv Prva liga, 1. kolo

  • Zadar - Split 1-2 (Ivančić 11' / Bilić 54' (p), 78'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao