Obavijesti

Sport

Komentari 25

Sir Alex je bio paklen napadač, dao je dva gola Dinamu 1967.

Sir Alex je bio paklen napadač, dao  je dva gola Dinamu 1967.
10

S igračem više Ferguson nam je utrpao dva komada. Škoti su dobili tu utakmicu 4-2, ali mi smo to nadoknadili u Zagrebu. Dobili smo ih 2-0 i prošli dalje, veli Škorić

VIDEO

Malo je poznato da je Dunfermlineov centarfor Alexander Chapman Ferguson zabio Dinamu u drugom kolu Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, kad su “modri” osvojili taj europski trofej. 

- Sjećam ga se, kako ne?! Zabio mi je dva gola. Vodili smo u Dunfermlineu 2-1, a onda je pokojni Čarli Braun dobio crveni jer je bacio natrag na tribinu upaljač kojim su nas gađali - prisjeća se ondašnji Dinamov golman Zlatko Škorić i nastavlja:

- S igračem više Ferguson nam je utrpao dva komada. Škoti su dobili tu prvu utakmicu 4-2, ali mi smo to nadoknadili u Zagrebu. Dobili smo ih 2-0 i prošli dalje.

Iako mu je otac bio veliki navijač katoličkog Celtica, Alex je navijao za protestantski Rangers. U Glasgowu se vjenčao s katolkinjom Cathy. Pozornost Rangersa privukao je zabivši im kao igrač St. Johnstonea tri gola na Ibroxu. Transfer je iznosio rekordnih 179.000 dolara. 

- Mislio sam da me zbog supruge neće prihvatiti navijači Rangersa - rekao je Ferguson.

U Rangersima se nije proslavio, a zbog ozljeda je igračku karijeru završio s 32 godine.

Te 1974. godine odlučio se za trenerski posao u East Stirlingshireu. Tjedno je dobivao 40 funti! Kako nije imao golmana, na gol je morao staviti pričuvnog napadača.

Ni početak u Unitedu nije bio blistav. Od 27 igrača 22 su imala problema s kilama. Sve ih je stesao. 

U St. Mirrenu je radio od 1974. do 1978., i od osrednjeg trećeligaša doveo je klub do prve lige. Prosjek momčadi bio je 19 godina, a kapetan je imao 20. no to je jedini klub u kojem je Alex dobio otkaz. Gazda Willie Todd proglasio ga je netalentiranim i otpustio ga.

Početkom devedesetih bio je na rubu otkaza. Susret protiv Sheff. Wednesdaya trebao mu je biti posljednji. Gubili su 1-0, a Steve Bruce, današnji trener Hull Cityja, kao branič je dao dva gola i spasio Alexu posao. Te godine osvojili su naslov nakon 26 godina.

Nakon remija s Liverpoolom (3-3) 1994. toliko se naljutio na Petera Schmeichela da ga je otjerao iz kluba. Danac je rekao svom agentu da mu potraži novi klub, a Fergie je izjavio da nije imao drugog izbora osim otjerati ga. No pomirili su se sljedećeg jutra u kafiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja