Obavijesti

Kolumne

Komentari 28

Birtija: Mamić možda i poželi Žutog. A hoće li Žuti Maminja?

Ako je Robert Prosinečki o nogometu više zaboravio nego što je Niko Kovač ikad znao, ima se tko time pozabaviti. Na kraju krajeva, s vrha nemaš kamo nego dolje

VIDEO

Da je Hrvatska osvojila Svjetsko prvenstvo, novinar uzima izjavu od izbornika Kovača, najbolje što bi mogao je ugledati se na Ratka Rudića i reći da nema slavlja nego se odmah počinje planirati obrana naslova. Tako je Rudić reagirao pola minute nakon osvajanja zlata u Seulu 1988. godine.

Nije osvojeno zlato nego nula u tekmi s Prosinečkim, ali vrijedi isto. Najbolje što Kovač i dečki mogu je učiniti sve što mogu da pobijede u Norveškoj. I, još samo sitnica koja se može naučiti od Rudića.

U finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj njegova je momčad izgubila. Recimo da su suci pomogli Njemačkoj koliko su mogli. Koliko je trebalo. Rudića novinar pita o suđenju. Trenerčina kaža da njegova momčad nije dala gol pola sata i da tu sudac ništa nije skrivio. Sve je rekao.

Nakon Prosinečkog, priča ide u dva smjera. Prvi je da navijači ne bi trebali vaditi mast Kovaču i igračima. Naše je da ih podržimo, ma što bilo. Skoro pa nastavno na tekst iz prošlog broja. Ne voliš ni Hrvatsku ni njenu reprezentaciju zato što pobjeđuje, niti je voliš iako gubi. Ljubav je dovoljna. Ne treba ti dokaz.

Ako je Prosinečki o nogošu zaboravio više nego što je Kovač ikad znao i što će znati, pri čemu nema veze je li rezultat bio 0-0, ili je Hrvatska pobijedila 5-0, ili je Azerbajdžan pobijedio 1-0, zapravo nije na navijačima da se time bave. Ima tko će.

Mamić ima nasljednika. Recimo da je jedini Mamićev problem u životu - idući izbornik. Mora biti netko koga će narod prihvatiti. Aktualni nikad nije frka. Dobro, nije dobro postane li prejak, prepopularan, ali to se da regulirati. Na kraju krajeva, s vrha nemaš kamo nego dolje.

No u ovo malo domaćih imena naći trenera kojeg ćeš moći prodati narodu, kojeg će narod kupiti, a da ga igrači, od kojih su neki također o nogometu već sad više zaboravili nego što će trener ikad znati, da ga i igrači prihvate… Taj je problem sad riješen. Pod uvjetom da Prosinečki može raditi s Mamićem, šef može uživati ili u Kovačevim pobjedama ili u mirnoj tranziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode