Obavijesti

Kolumne

Komentari 17

Birtija: Oštećeni suđenjem, ili se dogovorite ili onda - šutite

Birtija: Oštećeni suđenjem, ili se dogovorite ili onda - šutite
1

Ako igrači nepravde ne korigiraju već na terenu, evo ideje. Špalir ima da se napravi da se napadač oštećenog rukuje s golmanom i onda ugura loptu u gol. Za ovacije

VIDEO

Ako je moj klub izgubio jer je sudac pogreškom isključio igrača ili ih je namjerno oštetio, malo mi ili ništa ne znači brisanje crvenog kartona. Neš’ ti pravde. Vraćaju mi što je ionako moje, što su mi oteli, a tri boda sam ipak izgubio. I ne očekuju valjda da još budem zahvalan.

E, sad, pitanje je koliko je tu nezadovoljnih. Može li ego drugog na tablici preživjeti ako ga oštećuju na utakmicama s prvakom, ali za njega sude na utakmicama s trećim, četvrtim, pa do desetoga? Je li trećeplasiranom u redu ako ga oštećuju protiv prvaka i viceprvaka, ali za njega sude penale na susretima sa svima ispod njega? I tako dalje. Nije što je blizu Božić, nego je zato što nepravda traje otkako je interesa i volje za monopolom.

Ma, ako već nikad nećemo dočekati da momčad kojoj sudac pomaže zaprijeti da će napustiti teren nastavi li dripac pljačkati nemoćnog suparnika, zar se ti nemoćni nikad nisu udružili samo zato što su zadovoljni brojem još nemoćnijih koje drugi dripci kradu?

Vapaji za uvođenjem tehnologije u nogomet, korigiranja sudačkih odluka nakon pregledavanja akcija na ekranu, nalik su vapajima pravednika u ratu za neutralnim promatračima. Pravedni vape, a moćni se u ime interesa sarkastično smijulje, izmotavaju se na pravne norme, da su to unutarnje stvari, bla, bla, bla. Tako i s tehnologijom, objektiviziranjem u sportu. Zna se kome odgovara postojeće stanje i zašto.

Ako igrači nepravde ne korigiraju već na terenu, evo ideje. Nakon utakmice cijeli svijet vidi da je netko, recimo na jesen, oštećen. Na proljeće oštećeni pobjeđuje. Špalir ima da se napravi da napadač oštećenog došeta do golmana, njih dvojica se rukuju, i ovaj ugura loptu u gol. Za ovacije cijelog svijeta. Ne samo Hrvatske, nego da se cijeli svijet divi i čestita.

Mogu dvije momčadi odigrati utakmicu da se vidi tko je bolji taj dan, ali na kraju dana ispravlja se nepravda. Ako treba, tri puta ovaj prolazi kroz špalir da pobijedi pravda. Svi vi koji stalno kukate, ako ovo ne možete dogovoriti, ne jednom, nego koliko god puta treba, a što da vam kažem - zauvijek prestanite kukati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe
JEDINSTVENI I SLOŽNI

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, vrijedno radi na novom albumu, koji stiže na jesen. Za njegov uspjeh zaslužan je cijeli tim
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović