Obavijesti

Sport

Komentari 1075

Najteži poraz u povijesti! 'Elf' osramotio Brazil za finale SP-a

Najteži poraz u povijesti! 'Elf' osramotio Brazil za finale SP-a
50

Njemačka je u finalu Svjetskog prvenstva! 'Elf' je osramotio domaćina čak 7-1, što je najveći poraz Brazila u povijesti. Zabili su Müller, Klose, Kroos, Khedira i Schürrle

VIDEO

Neviđena katastrofa brazilske reprezentacije u Belo Horizonteu. Njemačka ih je pred domaćim navijačima osramotila i s nevjerojatnih 7-1 plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Njemački je stroj do kraja potukao Brazil koji se nadao velikom finalu pred domaćom publikom. Umjesto toga doživjeli su najveći poraz u svojoj povijesti!

Već u 11. minuti Thomas Müller je zabio za vodstvo Nijemaca. Nakon kornera Tonija Kroosa s desne strane lopta je preletjela obranu Brazilaca i došla do Müllera koji je ostao praktički sam na šest metara odakle je nogom pogodio u drugi kut za šok domaćina te svoj ukupno deseti gol u 12 nastupa na SP-ima. A onda se uskoro Brazilcima srušilo apsolutno sve!

Klose najbolji strijelac svih vremena

U 23. minuti Miroslav Klose zabio je za 2-0 i postavio apsolutni rekord SP-a! Novu je 'frku skuhao' Müller, dao za Kroosa koji je u šesnaestercu proslijedio do Klosea koji pak zabija svoj ukupno 16. gol na SP-ima i postavlja rekord kao najbolji strijelac svih vremena

Već u sljedećoj minuti Kroos je zabio za 3-0. Philipp Lahm je dao povratnu loptu u sredinu s desne strane, Müller je promašio loptu koja je došla do Kroosa na rubu šesnaesterca, a ovaj odmah pucao lijevom nogom i pogodio donji kut. 

Samo dvije minute kasnije isti je igrač povisio na 4-0 i nevjerojatan šok za Brazilce! Sami Khedira je prošao po lijevoj strani, dao za Kroosa koji je ponovno neumoljiv. Između drugog i četvrtog gola prošlo je samo 179 sekundi igre, a domaća je publika uplakana sjedila na tribinama u šoku. 

Između drugog i četvrtog gola samo 179 sekundi

No, to nije bilo dosta za Nijemce koji samo tri minute kasnije vode 5-0! Loptu je na lijevoj strani primio Mesut Özil, dao u sredinu povratnu gdje je Khedira sam i precizan za senzacionalnu njemačku 'petardu' usred Brazila. Brazilska je obrana u 18 minuta primila pet, a u šest minuta čak četiri gola!

Brazilci su se u drugom poluvremenu trgnuli i pred nešto manje gledatelja pokušali zabiti koji gol, no fenomenalan je bio Manuel Neuer koji je ubio svaku nadu domaćina za ublaživanjem poraza. 

U 58. minuti umjesto najboljeg strijelca u povijesti svjetskih prvenstava, Klosea, na teren je ušao Schürrle koji u 69. minuti zabija za 6-0! Lahm je dobro primio loptu na desnoj strani, ubacio u sredinu gdje se prije Müllera lopte dokopao Andre Schürrle i s nekih šest metara lakoćom pospremio loptu u mrežu. Rezultat na semaforu je bio kao iz ženskih teniskih mečeva. 

Pljesak brazilskih navijača za Nijemce

Schürrle je deset minuta kasnije odlično primio loptu na lijevoj strani, i još bolje opalio s nekih 12 metara iskosa, te sjajno pogodio pod prečku. David Luiz je zakasnio s blokom. U prvih par sekundi utihnuo je cijeli stadion, no onda je većina gledatelja ustala i zapljeskala nevjerojatnim Nijemcima koji su do kraja utakmice imali par prilika da izjednače najuvjerljiviju pobjedu na SP-ima od 8-0, koja je također njihovo djelo iz 2002. godine, međutim u zadnjoj minuti utakmice Oscar je pobjegao obrani Nijemaca, prevario Boatenga i zabio počasni gol za Brazilce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1075
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve