Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bivše nade sad su u četvrtoj ili petoj ligi: Za pobjedu 150 eura

Bivše nade sad su u četvrtoj ili petoj ligi: Za pobjedu 150 eura
1

U ligi Gradišća igrao je i Sandi Hudorović, nekadašnja velika nada Dinama. Otišao je igrati u Austriju jer je imao problema s ozljedom. Pukla mu je Ahilova tetiva...

VIDEO

Austrijske niže lige kao da postaju obećana zemlja za neke naše nogometaše. Gotovo da nema kluba u nižim austrijskim ligama u kojemu sad ne igra neki Hrvat.

- Sa mnom u Hiligenkreuzu igraju još dva Hrvata, Nikola Lovrić i Tomislav Prekratić - rekao je Marko Butumović, koji je u siječnju hrvatsku treću ligu zamijenio 2. ligom Burgenlanda, inače petim rangom natjecanja u Austriji. Butumović je bio napadač Španskog i uz Badji Badaru iz Dinama II najbolji strijelac Treće HNL zapad.

- Radim u banci u Zagrebu. Najčešće u Austriju idem petkom. Odradim jedan trening i onda odigram utakmicu subotom ili nedjeljom. Zadovoljan sam - dodao je Marko.

U Austriji je bio i Sandi Hudorović. Igrao je za Stinatz, ali sad je s tim klubom na sudu i ne igra nekoliko mjeseci.

- Kad sam otišao tamo, sve je dobro izgledalo. Potpisao sam ugovor do kraja ove sezone. Fiksno sam svaki mjesec dobivao 500 eura, premije su 150 eura za pobjedu i 50 eura za bod. Također, klub je snosio troškove puta. No to je trajalo samo dva mjeseca, sad već mjesecima nisam ništa primio - kaže Sandi.

Hudorović je otišao igrati u Austriju jer je imao problema s ozljedom. Pukla mu je Ahilova tetiva, nije igrao godinu dana, pa je otišao preko granice, mislio je da se skrasio, ali...

- Sad treniram u Karlovcu i čekam razvoj situacije na sudu - rekao je Hudorović, koji je prije devet godina zaigrao i za Dinamo. Odigrao je osam minuta protiv Kamen Ingrada u prvenstvu, a nastupio je i u Kupu.

- Bilo je to kod pokojnog Josipa Kužea - prisjetio se Sandi pa nastavio:

- U juniorskoj sam konkurenciji bio odličan. Dolazio me gledati i HSV.

Eto, on u Austriji za razliku od nekih drugih igrača iz Hrvatske nije imao sreće. Primjerice, u ligi Burgenlanda ove sezone igra čak 14 igrača iz Hrvatske. Očito se isplati otići odigrati tri-četiri utakmice mjesečno. Ovdje radite, a tamo za vikend “ubodete” još 100-200 eura.

Jedan trening i onda utakmica

Marko Butumović najčešće u Austriju putuje petkom. Odradi jedan trening, a zatim utakmicu za vikend. S klubom je dogovorio da mu oni snose troškove puta, zasad se oni toga pridržavaju.

Frljužec je bio veliki talent

I Nikola Frljužec igra u niželigašu iz Austrije - Lebringu. Igrao je Nikola svojedobno za Varaždin, Hrvatski dragovoljac, Slaven Belupo, a prije odlaska u Austriju jednu sezonu je odradio i u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao