Obavijesti

Kolumne

Komentari 57

Borba za modre: U privatizaciji bi ipak izgubio od navijača...

Borba za modre: U privatizaciji bi ipak izgubio od navijača...
1

Koliko tko kuna stavi u klub, toliko će dobiti dionica. I toliko će vlasti imati u klubu. Ako Mamić stavi 50 milijuna, neka 50.000 navijača stavi po 1000 i eto ih, jednaki su

VIDEO

Da Dinamo staviš na eBay, vrlo brzo bi saznao koliko klub vrijedi. Počneš licitaciju od kune, uz opciju da ga nosi tko prvi ponudi, recimo, 300 milijuna eura, i vrlo brzo ćeš saznati koliko klub vrijedi. 

Živio sam u državi u kojoj je sve bilo naše. To što je bilo naše nije bilo ničije, a lako se može izračunati koliko je svatko od nas platio duga nastalog lošim raspolaganjem ničijim vlasništvom. 

Je, Dinamo dobro posluje, i može se raspravljati koliko bi Zagreb trebao sudjelovati u financiranju. Ali, ne samo Dinamo, zakonom bih privatizirao sve klubove jer uvijek je lakše ići po državne, dakle naše pare, ako Vladi ili gradonačelniku možeš stvar prezentirati kao opće dobro, nego ako je jedan kroz jedan jasno da tražiš pare za svoju privatnu prćiju. 

Budi mi dopušteno banalizirati. Koliko tko kuna stavi u klub, toliko će dobiti dionica. I toliko će vlasti imati u klubu. Pa ako Mamić stavi 50 milijuna kuna, neka 50.000 navijača stavi po 1000 kuna i eto ih, jednaki su.

S tim da je dobra oklada da će 50.000 navijača, koliko god vremena bila teška, lakše dati po 1000 nego Maminjo 50 milijuna. Na putovanja navijači više potroše. A onda bi bilo milina gledati pozitivne promjene. 

Netko baci baklju, a ovih 50.000 radi sve što je u njihovoj moći da se to ne ponovi. Jer košta. Ma to zna tko god je kartao belu ili preferans za ništa ili za sitnu lovu. Ako je za ništa, ljudi neodgovorno uzimaju, ludo riskiraju. 

Vrijedi li štih ili bod samo lipu, da vidiš kako se pazi. Budu li navijači suvlasnici, problem povremenih nereda bio bi ili riješen te sekunde ili, ako baš žele plaćati kazne iz svog džepa, super. 
A ni transferi više ne bi bili problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode