Obavijesti

Sport

Komentari 222

Borussia D. je nakon penala izbacila Bayern u Münchenu

Borussia D. je nakon penala izbacila Bayern u Münchenu
15

Nakon dramatičnog izvođenja penala u kojima su se čak dva igrača Bayerna poskliznula, a jedan pogodio prečku, Borussia Dortmund plasirala se u veliki finale

VIDEO

Nakon što je Bayern München u nedjelju i matematički osigurao treći naslov prvaka u nizu, a 25. ukupno, u iščekivanju velikog polufinalnog sraza protiv Barcelone u Ligi prvaka, momčad Pepa Guardiole morala je odigrati i utakmicu polufinala njemačkog kupa protiv Borussije Dortmund . Prema pravilima igrala se samo jedna utakmica, a nakon prave drame penala slavili su 'crno-žuti' rezultatom 3-1 (1-1 ).

Domaći su navijači složili sjajnu koreografiju uoči početka susreta kada su se ispred tribina prepune Allianz Arene spustili Batman i Robin , točnije ' Badman i Roben ', jer su Franck Ribery i Arjen Robben prikazani kao veliki strip junaci.

VIDEO

Ribery i Robben kao Batman i Robin

Uvodnih pola sata nije nam ponudio spektakularan nogomet, a onda je u 30. minuti Robert Lewandowski zabio za 1-0. Borussia je krenula u napad, ali je on presječen na tridesetak metara od gola. Odmah su reagirali igrači Bayerna i poslali dugu loptu koju je sjajno pratio Lewandowski i našao se sam ispred gostujućeg golmana. Pogodio je Poljak stativu, no lopta mu se odbila te je iz drugog pokušaja ipak uspio zabiti za veliko oduševljenje domaćih navijača.

U 55. minuti Bernat je dao loptu Lewandowskom koji je sjajno pucao, ali je pogodio prečku . Lopta se odbila na desnu stranu gdje ju je primio Thomas Müller , pokušao prebaciti gostujućeg igrača kojeg lopta pogađa u ruku, no sudac Peter Gagelmann nije svirao penal.

Nova ozljeda za Nizozemca

Pravo oduševljenje na tribinama dogodilo se u 68. minuti kada je Guardiola na teren poslao Robbena , no sedam minuta kasnije Borussia je izjednačila. Mkhitaryan je izbjegao zaleđe i poslao loptu na desnu stativu gdje ju je u posljednji trenutak dohvatio Aubameyang i poslao prema golu. Loptu je uhvatio Manuel Neuer , ali je ona definitivno prešla gol crtu i Borussia je mogla slaviti.

U 84. minuti novi šok za domaćine. Robben je nezgodno stao na loptu i odmah se uhvatio za povrijeđenu nogu. Morao je izaći van, a umjesto njega ušao je Götze .

Sklisko za Lahma i Alonsa

Do isteka 90. minute nije bilo golova pa smo gledali produžetke u kojima su nešto više pokazali igrači Bayerna, a velika prilika domaćinu se otvorila u 108. minuti kada je drugi žuti karton dobio Kevin Kampl nakon prekršaja nad Schweinsteigerom i morao napustiti igru. U 115. minuti odlično je glavom pucao Schweinsteiger na ubačaj Boatenga , no golman Borussije Langerak je sjajnom reakcijom zadržao neriješen rezultat i zapravo odveo 'žuto-crne' u raspucavanje penala.

Prvi je na bijelu točku stigao Philipp Lahm , no iznenađujuće se poskliznuo pri udarcu i poslao loptu preko gola . Za Borussiju je prvi pucao Ilkay Gündogan i bio precizan . Zatim je red stigao na Xabija Alonsa , a on se nevjerojatno na isti način poskliznuo kao i L a hm te također poslao loptu preko gola. Nakon njega Sebastian Kehl je mirno poslao Manuela Neuera u jednu , a loptu u drugu stranu . Udarac Marija Götzea odlično je 'skinuo' Australac Langerak , a nakon toga Neuer je obranio udarac Matsa Hummelsa , koji je mogao zabiti za pobjedu. Loptu je tada na bijelu točku namjestio Neuer i pogodio prečku , a 'crno-žuti' su mogli započeti veliko slavlje i plasman u veliki finale , koji se igra u Berlinu 30. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 222

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović