• Članak
  • Komentari 2
  • Share
  • Tweet
hnAZbMjb08E

Braća Sharbini odbili poziv u reprezentaciju Palestine

Otac Ahmada i Anasa, Jamal Sharbini, Palestinac je rođen u glavnom gradu Sirije, Damasku. No njegovi sinovi ne žele igrati za Palestinu

Srijeda, 17. 10. 2007. u 12:02    Piše: Marko Vidalina
Reprezentacija Palestine želi Ahmada i Anasa Sharbinija u svom dresu! Pismeni poziv stigao je na adresu braće koja su nogometnu karijeru započela na Kantridi. No dvojac s Grobnika poziv je glatko odbio i jasno poručio - želimo igrati za Hrvatsku!
Ahmadov i Anasov otac Jamal je Palestinac iz Sirije. Rođen je u Damasku, a na studij ekonomije stigao je u Rijeku. U ovom gradu je upoznao Ranku, koju je oženio i s njom dobio dvoje djece. Ahman je rođen 21. veljače 1984. godine, a Anas na isti datum tri godine kasnije. Obojica su krenula stopama oca Jamala, bivšeg nogometaša, i danas je mlađi brat član U-21 reprezentacije Hrvatske. Ujedno je i kapetan Rijeke, iz koje je stariji Ahmad prošle sezone otišao u Al-Wahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
O mogućem nastupu braće Sharbini za Palestinu u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. raspisali su se i neki arapski mediji. Navode kako su postojali i telefonski pritisci na Sharbinije, opovrgnuo je Anas, koji tvrdi kako je sve razgovore vodio otac. Uostalom, tata Jamal jedini u obitelji zna arapski, jer Ahmad i Anas nikad nisu naučili očev materinji jezik.
- Moja budućnost je Hrvatska - odlučan je Anas.

Tagovi: sharbini, rijeka, ahmad, anas, palestina, hrvatska, jamal

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare
18.10.2007., 13:27

Hacker-ri: u repku kad budes bio clan Hajduka ili Croatie!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar