Obavijesti

Sport

Komentari 134

Brbić: Bit ćemo prvaci kad liga bude poštena. Ne tako skoro...

Brbić: Bit ćemo prvaci kad liga bude poštena. Ne tako skoro...
1

Marin Brbić u intervjuu za 24sata pričao je o neodigranom derbiju protiv Dinama te rekao kako bi opet to napravio. Titulu će, kaže, osvojiti kad liga bude poštena...

VIDEO

Kažnjeni ste zbog odbijanja nastupa u derbiju. Je li to bila pametna odluka?

Naravno da je i opet bismo to napravili. Šikaniranje naših navijača bila je kap koja je prelila čašu strpljenja. Da nije bilo to, bilo bi nešto drugo. Platili smo skupu cijenu, ali nešto se pokrenulo u odnosima s HNS-om. Naši zahtjevi su legitimni, sad očekujemo odgovore druge strane. 

Vjerujete li u iskrene namjere HNS-a i Davora Šukera?

Nadam se da su čelni ljudi HNS-a shvatili da je ovakvo stanje neodrživo i da se nešto pod hitno mora mijenjati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uskoro vam istječe mandat, odlazite li iz Hajduka?

Ne želim prejudicirati. Vidjet ću tko će biti izabran u novi Nadzorni odbor, porazgovarati s njima te nakon toga odlučiti. 

Možete li nam potvrditi da je novi trener Peter Pacult s pomoćnikom Mariom Carevićem ili je to Damir Burić?

Ime novog trenera objavit ću u ponedjeljak. 

Zamjeraju vam neodlučnost, dugo čekanje Reje, puno kandidata... Što ste čekali?

Previše je tu poluinformacija i neistina. Reju smo čekali točno 20 sati od kad smo dogovorili uvjete na ručku u Rijeci. Od prvog kontakta prošlo je puno, ali na tom sastanku bili smo miljama daleko do dogovora. U medijima se često vrte informacije da nam je ponuđen neki trener, ali s malo njih smo stvarno i pregovarali.  

Jeste li predugo lutali u izboru?

Bio je to splet nesretnih okolnosti. Tudor je sam odstupio, Poklepović je trebao privesti sezonu kraju, ali nije imao rezultat, Vučević se povukao pod pritiskom navijača...

Smanjili ste dugove Hajduka, riješili 90 sudskih sporova, sredili poslovanje, vodite klub ka financijskom ozdravljenju... Bi li sve to mijenjali za jedan naslov prvaka?

Na prvu bih rekao da, ali kad malo promislim – ne. Napravili smo sve preduvjete da klub dugoročno posluje stabilno, očekujem da ćemo u budućnosti ubrati plodove ovoga što mi sada radimo. 

Kad će Hajduk poslovati pozitivno?

Procijene kažu u 2016. godini, no ukoliko ovaj prijelazni rok odradimo bolje od planiranoga ili se plasiramo u Europsku ligu, mogli bi i ove godine. 

Najavili ste da Balić i Vlašić nisu na prodaju. Što ako vam netko ponudi 5 milijuna eura za jednoga od njih?

A što ako vam kažem da sam prije nekoliko dana odbio jednu takvu ponudu? Moj stav je da svaki od njih mora biti prodan za rekordan transfer u povijesti Hajduka. 

Deset godina Hajduk nije prvak. Kad će biti?

Kad se promjene odnosi. Kad liga bude poštena, kad se ne bude posuđivalo igrače sestrinskim klubovima, kad bude pošteno suđenje, kad u svim reprezentacijama budu igrali najbolji... Sigurno je da to neće biti baš tako brzo. 

Jeste li u ove tri godine pomišljati na odlazak?

Puno puta sam se zapitao što meni ovo sve treba, ali nisam tip koji odustaje, nikad ne bih otišao dok ne dovedem posao do kraja. 

Kakav je status sportskog direktora Vučevića?

Ja sam ga nagovorio, na neki način i natjerao da sjedne na klupu nakon Poklepovića, iako on nije bio za to. On je veliki emotivac i pogodili su ga transparenti na tribinama i zato se povukao. No ja sam zadovoljan poslom koji radi za klub.

Do kad ćete radnicima isplaćivati minimalac?

Nadam se kratko. Jedan dobar transfer ili plasman u Europsku ligu bi sve riješio. Treba nam i malo sreće, koju do sada nismo imali. 

Je li istina da ste 100.000 eura nagrade za plasman u Europu podijeljena u odnosu 70-30 između igrača i stožera?

Podjelu sam prepustio treneru i kapetanu, ja se nisam miješao. Koliko znam, svi su zadovoljni. 

Seniori, B momčad, kadeti su desetke bodova iza prvaka. Kad će se to promijeniti?

To je odraz trenutnog stanja u klubu i od toga ne bježimo. Kad su seniori u pitanju, moralo je biti bodovno puno bolje, ali treće mjesto je naša realnost u postojećoj konstelaciji snaga. Ni Rijeka, koja ulaže kud i kamo više, daleko je od prvog mjesta. 

Kad će stići prva pojačanja, pripreme su pred vratima?

Radimo na tome, problem je što većina igrača ima ugovore do 30 lipnja, a nama je prva utakmica već 2. srpnja. Svjesni smo da to može biti problem, ali se nadamo kako e nas poljubiti sreća u ždrijebu EL, da nećemo naletjeti na neku minu već u prvoj utakmici.

Kako komentirate da ste sjeli za isti stol s čelnicima HNS-a, a navijači nastavljaju rat protiv njih?

Nije to rat, ali ako ćemo se već tako izraziti, onda svaki rat ili sukob završava mirovnim pregovorima. Nema alternative razgovorima i mi se tako i ponašamo. Navijači imaju pravo na svoj stav, na svoje zahtjeve, pogotovo oko prodaje ulaznica.

Jeste li zadovoljni suradnjom s aktualnim Nadzornim odborom?

Javnost često ima krivu predodžbu tko vodi klub. Klub vodi uprava, odnosno predsjednik, a N.O. potvrđujev odluke. Dakle, ne dolazim ja s tri imena potencijalnih trenera, pa NO bira jednoga, nego oni potvrde ili ne onoga koga im ja predložim. 

Je li Maloku slobodan?

Ponudili smo mu ugovor koji nije prihvatio, a on ima ugovor još godinu dana i slobodan je ako donese 200.000 eura odštete iz inozemstva, ili 400.000 od kluba iz Hrvatske. U protivnom je igrač Hajduka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje