Obavijesti

Sport

Komentari 87

Brbić pisao Dinamu: Ne mogu svi na vrijeme kupiti ulaznice

Brbić pisao Dinamu: Ne  mogu svi na vrijeme kupiti ulaznice
5

Dinamo je obavijestio Hajduk da navijači mogu kupiti personalizirane ulaznice za subotnji derbi isključivo na Maksimiru. Splićani traže da im to omoguće i u Splitu

VIDEO

Dinamo dočekuje Hajduk u subotnjem derbiju HNL-a (Maksimir, 17,00 sati). Direktor maksimirskog kluba Tomislav Svetina poslao je dopis Hajduku u kojem obavještava splitski klub o prodaji ulaznicama, koje će biti personalizirane, za navijače Hajduka.

Iz Hajduka je stigao odgovor koji potpisuje predsjednik kluba Marin Brbić. On smatra da će Hajdukovi navijači, a procjenjuje se da će iz Dalmacije doći oko 1000 ljudi, teško na vrijeme ući na stadion ako svaki od njih bude kupovao personalizirane ulaznice na Maksimiru. Hajduk zbog toga traži da im maksimirski klub omogući prodaju ulaznica u Splitu, kao što je to omogućio za navijače Rijeke, u Rijeci. 

- Želimo omogućiti svim zainteresiranim navijačima Hajduka da na vrijeme kupe ulaznicu. Nemoguće je da svi kupe personalizirane ulaznice na vrijeme - tvrdi Brbić.

Dopis Marina Brbića glavnom direktoru Dinama

"Poštovani, s obzirom da je prodaja ulaznica za nogometne utakmice GNK Dinama na stadionu Maksimir personalizirana, što znači da se svaka ulaznica kupuje na ime i prezime vlasnika ulaznice, ovim putem Vam upućujemo zahtjev da se prodaja ulaznica za tribinu jug (gdje će biti smješteni navijači Hajduka) omogući i u Splitu.

Na ovaj način želimo omogućiti svim zainteresiranim navijačima HNK Hajduk da na vrijeme kupe ulaznicu za ovu utakmicu 34. kola MAXtv Prve lige, a sve u cilju izbjegavanja gužvi koje bi mogle nastati pred ulazom na stadion Maksimir, ako svi navijači Hajduka u isto vrijeme krenu kupovati ulaznice na blagajnama stadiona Maksimir (ispod južne tribine), s obzirom da sve navijače Hajduka, PU Zagrebačka organiziranim prijevozom u isto vrijeme dovodi pred stadion. 

Prema neslužbenim najava iz redova navijača, može se očekivati dolazak do 1.000 navijača Hajduka na ovu utakmicu pa smatramo da je fizički nemoguće da svi kupe personalizirane ulaznice za ovu utakmicu na vrijeme. Iz tog razloga, predlažemo da se našim navijačima omogući kupnja ulaznica za ovu utakmicu i u Splitu. Mislimo da Vam ovo ne bi bio problem, jer ste već ranije i drugim nogometnim klubovima izlazili u susret i omogućili im ovo isto."

Dopis Dinamovog direktora Hajduku u vezi ulaznica:

"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka