Obavijesti

Sport

Komentari 110

Brbić: Na našu žalost Dinamo će i ove godine osvojiti naslov

Brbić: Na našu žalost Dinamo će i ove godine osvojiti naslov
4

Predsjednik Hajduka Marin Brbić otvoreno je za 24sata pričao o financijskom stanju na Poljudu, promjeni u odnosu sa sucima i HNS-om, navijačima, Europskoj ligi...

VIDEO

Večerašnji ogled u Tbilisiju za Hajduk je iznimno važan. U slučaju prolaza Splićani bi izborili još jednu domaću utakmicu i mogućnost prolaza u Europsku ligu.

- Bila bi to prekretnica u financijskom smislu, no ako se i ne dogodi, neće biti tragedija. Nedostajalo nam je malo sreće, mislim da smo ih u Splitu nadigrali i da je rezultat trebao biti puno povoljniji. No još uvijek vjerujem da smo bolji i da ćemo slaviti u uzvratu - kaže Hajdukov predsjednik Marin Brbić, koji je prisiljen razmišljati o financijama.

- Pritišće nas kredit koji uskoro dospijeva. Planirali smo od transfera uprihoditi 50-ak milijuna kuna, 23 smo već ostvarili prodajom Radoševića, čekamo i 20-ak milijuna kuna od Al Ittihada za Anasa Sharbinija, s tim bi zatvorili financijsku konstrukciju.

Ako zatreba, Hajduk će morati prodavati 'obiteljsko srebro', čak i Kouassija

- Ne mogu kategorički tvrditi da nećemo, ali nije nam u planu. Planirana je prodaja Maloče i golmana Blaževića. Vukovića i Oremuša smo riješili... Znam da to nisu bile baš neke prodaje za pohvaliti se, ali takva je situacija na tržištu. Kupuju samo veliki, onda ovi koji su prodali velikima kupuju od manjih, tek pred kraj prijelaznog roka mi dolazimo na red. Nadam se nekoj dobroj prodaji, a tome bi pridonijela i dobra predstava u Tbilisiju i prolaz dalje, to bi nas poguralo.

Travnjak je u katastrofalnom stanju. 

- Radimo na njemu, eksperti će ga tretirati u ovih 15-ak dana pauze do Slaven Belupa. Dok je momčad u punom pogonu nema vremena za ozbiljnije zahvate. Planovi postoje, u razgovoru smo s gradonačelnikom i organizatorima Ultre i lako je moguće da krenemo u ozbiljniju rekonstrukciju drenaže i travnjaka, no takvi zahvati su i vremenski i financijski zahtjevni - pojašnjava Brbić, koji razumije i Tudorovo nezadovoljstvo. 

- A što će, mora grintati. On teži igri kratkih pasova, od noge do noge i ako travnjak nije u redu, onda je to problem. Ja ga razumijem, žao mi je, ali tu smo gdje smo. Koncerti su bila nužda.

Predsjednik je zadovoljan razvojem situacije, dio dugova je vraćen, dug se smanjuje...

- Na žalost guše nas repovi prošlosti. Hajduk bi mogao živjeti od onoga što zaradi kad bi mu netko ponudio šansu da sanira prošlost. Smanjili smo budžet maksimalno, na svega 50-ak milijuna kuna, i mi to možemo uprihoditi transferima, ulaznicama, marketingom... No dugovi su se dugo godina stvarali i teško je da se može nešto preko noći promijeniti. Naravno, uvijek ostaje nada za neki veliki transfer ili prolazak u Europsku ligu.

Teška srca predsjednik je odgovorio na pitanje prvaka ove godine.

- Ja se nadam da će to biti Hajduk, ali nije to realno očekivati. Na našu žalost to će opet biti Dinamo. Rijeka i Split su se značajno pojačali, no oni su po meni i iza Dinama i iza Hajduka. To smo pokazali i u međusobnim utakmicama - smatra Brbić, koji pozdravlja Ligu 10.

- Donijela je zanimljivo prvenstvo, no moram naglasiti kako u toj ligi nema mjesta i za Dinamo i za Lokomotivu, jednome od ta dva kluba u istoj ligi nema mjesta. 

U proteklim godinama Hajduk se dosta žalio na suđenje

- Da kucnem u drvo, do sada nije bilo kardinalnih grešaka na našu štetu. Nadam se da i neće. Imamo obećanja iz sudačke organizacije da se neće događati ono što se događalo lani, preklani... Razgovarali smo i s vodstvom HNS-a, no i tamo ima onih koji su za suradnju i onih koji nisu. Moramo ih prisiliti da shvate da bez Hajduka nema kvalitetne lige. Mogu oni između sebe igrati i 'zagrebačku ligu', ali to nije to.

Navijači su poslušali apel i protiv Dile nisu koristili pirotehniku. 

- Dosta razgovaramo s njima i zadovoljan sam njihovom reakcijom. Baklje i pogotovo pogrdni transparenti u Makedoniji bili su kao 'ubojstvo s predumišljajem'. Netko se potrudio doznati tko je delegat, napisati transparent, donijeti ga u Makedoniju, izvjesiti i na koncu postići što? Ništa. Uefa nas je kaznila i to je to. Koji je smisao prikupljanja pomoći Hajduku, kad na drugoj strani taj novac odlazi na kazne?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao