Obavijesti

Sport

Komentari 125

"Brend" član IO Uefe: Sad je moćniji i od Zdravka Mamića

"Brend" član IO Uefe: Sad je moćniji i od Zdravka Mamića
5

ONI SJEDE NA DVA STOLCA Kao i njegov zaštitnik, moćni šef Uefine sudačke komisije Angel Maria Villar, i Davor Šuker ostat će predsjednik nacionalnog saveza

VIDEO

Beč nije bio sretan za Hrvatsku na Euru 2008. godine, ali je jučer bio sretan za Davora Šukera. Predsjednik HNS-a postao je prvi Hrvat u povijesti koji će sjediti u izvršnom odboru Uefe.

Njega su na kongresu Uefe među sedmoricu članova izvršnog odbora izabrali u prvom krugu. Michel Platini, novi/stari predsjednik Uefe, čitao je prezimena: Gomes, Gillieron, Villar, Csanyi, Surkis, a onda je kao šestog pročitao Šukera.

Glasale su 54 zemlje članice Uefe i predsjednik HNS-a dobio je 34 glasa. Među prvima mu je čestitao legendarni Nijemac Karl-Heinz Rummenigge.

Ušao je Šuker u probrano društvo, s Grigorijem Surkisom, Ukrajincem koji je Euro 2012. doveo u svoju zemlju. Tu su i predsjednik španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar te najbogatiji Mađar Sandor Csanyi, šef OTP banke.

Četiri su člana reizabrana, to su Villar, Surkis, Mihajlov i Gillieron, dakle predsjednik HNS-a ugurao se među trojicu novih, s Csanyijem i Fernandom Gomesom iz Portugala. Baš je predsjednik portugalskog nogometnog saveza s 48 glasova prvi izabran u izvršni odbor. Stručnjak za financije nedavno je bio u Hrvatskoj, našem je savezu predstavio svoj program te su si on i Šuker obećali potporu u Beču. 

Intenzivno je “zlatna kopačka” Mundijala 1998. lobirala u posljednje vrijeme. Obišao je Šuker gotovo sve zemlje u regiji, nije bio jedino u Crnoj Gori, ali mu je predsjednik tamošnjeg saveza Dejan Savićević telefonski obećao podršku. Bio je u Mađarskoj, Španjolskoj, Engleskoj.

Svakom je europskom savezu poslao pismo na njihovu jeziku. Kaže da je pisao, odnosno lobirao, na 37 jezika. “Brend”, kako za sebe voli reći, uspio je ući u probrano društvo onih koji će odlučivati u Uefi.

U izvršnom će odboru sjediti iduće četiri godine. Šuker je, eto, svoj cilj ispunio, a sad preostaje vidjeti kakve će koristi od njegova ulaska u izvršni odbor imati naš nogomet. Realno, morao bi imati velike koristi. Kad imate čovjeka na ovako važnoj funkciji, lakše biste morali dobivati novac za Uefine projekte, domaćinstva prvenstava - ako ništa drugo, onih za mlađe kategorije. O sudačkom tretmanu da ne govorimo. Trebalo bi biti dosta beneficija za naš nogomet.

Za Zdravka Mamića se često zna reći da je zapravo on stvarni vladar hrvatskog nogometa, ali Šuker sad postaje broj jedan. Sad je moćniji i od samog Zdravka Mamića. Zašto? Više nije ovisan samo o HNS-u. Ostat će, naravno, na funkciji predsjednika našeg saveza, ali sad nakon ovoga ima mir.

U elitnom je društvu i odsad ga štiti Uefa, sad će pogotovo imati podršku Michela Platinija i čelnih ljudi. S činom ulaska u izvršni odbor vjerojatno je postao nedodirljiv za Zdravka Mamića. Osmijeh od uha do uha, palac gore, tako je izgledao Davor Šuker nakon što je Platini pročitao njegovo ime. Prije izbora je rekao kako mu je 47 godina, kako neće biti tragedija ako sad ne uspije. Sad kad je ušao, pitanje je gdje mu je kraj. Posebno s moćnim Villarom iza leđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba