Obavijesti

Sport

Komentari 65

Burić: Blagajnik Duje kaže mi da ovo nije vidio u 33 godine

Burić: Blagajnik Duje kaže mi da ovo nije vidio u 33 godine
4

Spremni smo na sve. Moramo biti strpljivi jer Slovan će nas čekati na kontre, kaže trener Hajduka Damir Burić uoči sutrašnje (četvrtak 20h) utakmice protiv Slovana...

VIDEO

Pred mladom Hajdukovom momčadi je utakmica sezone. Hajduk u četvrtak u 20 sati pred krcatim Poljudom lovi 1-0 iz prve utakmice protiv češkog Slovana.

Najjeftinije ulaznice koje su na blagajnama koštale 90 kuna sad se prodaju preko oglasnika za najmanje 400 kuna. Takva euforija dugo nije vladala u Splitu u kojem nema čovjeka koji ne vjeruje u prolazak u Europsku ligu.

Trener Hajduka Damir Burić ničim nije odavao da njegovu momčad čeka najvažniji susret sezone, odnosno, za mnoge i najvažniji susret karijera. 

- Svi željno očekujemo utakmicu, motivirani smo i nestrpljivi, a ja bih najradije da ona počne što prije. Dan je dug, do 20.00 sati je dugo vremena, volio bi da možemo zaigrati što prije, po mogućnosti odmah - priznao je Burić, koji nema ni dileme oko sastava. 

- Sastav je poznat, uvježban, nema ozlijeđenih, i spremni čekamo veliku utakmicu u najboljem sastavu. Naš blagajnik Duje u 33 godine rada u Hajduku nije vidio toliku gužvu za ulaznice, onda shvatiš koliko je Hajduk veliki klub. Na nama je da to sa sportske strane i potvrdimo. 

Razna su mišljenja, jurnuti od prve minute ili strpljivo graditi igru. Burić je za strpljivu igru, no ipak, na pitanje bi li volio rani gol ili gol pred kraj susreta, spremno je odgovorio: 

- Radije bih da povedemo u 5., nego u 85. Minuti, ali moramo biti strpljivi. Oni su momčad koja vreba na kontre, moramo imati kontrolu igre, moramo biti aktivni. S tim sam vam sve rekao. Bit će to umjetnost provesti u djelo, i nadam se da će publika imati strpljenja i dati nam podršku. Mi znamo kako i imamo plan, jer Slovan dobro poznajemo, znamo njihove kvalitete, ali i mane. Slovan je u prekidima, kontrama i polukontrama najjači. 

Burić kaže kako je vodio i većih utakmica, prije svega kao asistent Duttu u Bayer Leverkusenu, no većina njegovih igrača nema ta iskustva. 

- Kako se pripremamo, to su naše interne stvari, koje ne mogu otkivati. Ja sam uvjeren da će moja momčad psihološki i motivacijski biti na visokom nivou. Zato imamo iskusne igrače Kalinića, Milovića, Caktaša koji moraju usmjeravati mlade, kad moraju izaći, kad se vratiti... Nadam se da buka neće biti prevelika, da će moći komunicirati i organizirati igru. 

- Što se tiče mene, ja sam bio pomoćnik u Bayeru kad smo igrali skupinu Lige prvaka, pobijedili Chelsea... No i za mene i za igrače i za klub je ovo posebna utakmica, poseban naboj. Prije svega za klub, kome ovo puno znači, da napokon krene pravim putem, ne treba to ponavljati. 

Postoji i plan A i plan B i plan C...

- Mi smo spremni na sve. Momčad zna što se može događati na terenu, vjerujem u njih. Momci su kao spužva, sve upijaju i vjerujem da će opravdati ono što se od njih očekuje. Penali? Sve je moguće. Teško ih je simulirati, obzirom na atmosferu punog Poljuda, koju ne možete simulirati. Razlika je izvoditi penal na treningu i na punom Poljudu, pritisak se ne može vježbati. Mi imamo igrače kojima sam dao da razmisle o tome, jer to je psihološka, a ne tehnička stvar.

Podršku su igrači i Burić dobili sinoć na Torcida Kupu. 

- Čuli smo njihove povike: ''Hoćemo pobjedu'''. Ne mogu garantirati pobjedu i prolaz, ali mogu garantirati da će momci izbaciti zadnji atom snage. Ostalo? Vidjeli ste Ligu prvaka i iznenađenja sinoć, tako da ne prolazi uvijek bolja momčad, treba imati i sreće. Nadam se da će sreća biti naklonjena i nama, a mi ćemo za nju boriti da bi nam ona okrenula lice, a ne leđa. Da je Sušić pogodio gol,  a ne prečku u prvom susretu, odnosno da smo mi očistili loptu, a ne primili gol, danas bi bila potpuno drugačija situacija - rekao je Burić.

Teška gospodarska situacija, mogu li igrači očekivati nagradu?

- Fokus je na sportski dio, a o tome se priča poslije. Klub će nagraditi igrače ako do toga dođe, to je i najavljeno - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 65

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze