Obavijesti

Sport

Komentari 57

Burić i službeno predstavljen: ''Jedva čekam prvi trening''

Burić i službeno predstavljen: ''Jedva čekam prvi trening''
13

Želim se zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru te Nadzornom odboru koji su me odabrali i podržali da ja budem taj koji će voditi ovaj veliki klub, rekao je Burić

VIDEO

Predsjednik i sportski direktor Hajduka, Marin Brbić i Goran Vučević, službeno su u prostorijama na Poljudu predstavili novog trenera 'bilih', Damira Burića

- Hvala predsjedniku, sportskom direktoru i Nadzornom odboru koji su me podržali da ja budem taj koji ću voditi ovaj veliki klub. Bez obzira tko ga vodi, Hajduk je bio i ostat će veliki klub. Obećavam da ću dati sebe, da ću svoje znanje iz inozemstva preseliti ovdje i podignuti individualno i momčadski Hajduk. Ciljeve imamo, nešto smo već i pričali. Zatekao sam klub koji je jako dobro posložen, zadovoljan sam onim što sam zatekao, pričao sam s puno ljudi, i stekao pozitivan dojam. Sad tu pozitivnu atmosferu želim prenijeti na momčad i jedva to čekam. Nestrpljiv sam da počne rad 8. lipnja. Sve je ovo lijepo, ali ja sam najsretniji na terenu - rekao je Damir Burić pa dodao:

'Za mene su disciplina i rad baza'

- Imamo sliku što treba promijeniti. Napravili smo plan testiranja, da vidimo stanje momčadi, jer imamo samo dva tjedna rada do prve utakmice, što je malo. Nema puno vremena. Utakmice na videu pokazuju samo dio, nije to prava slika, pogotovo psihičko i fizičko stanje, karakter... To možete osjetiti tek kad ih imate svakodnevno. To su jako jako mladi momci, mislim da svi moramo imati strpljenja, moramo ih podržati, stati uz njih i pokazati im put. Kad netko ima 19-20 godina, težak je i nogometni put, i fizički put, i psihički put, i mi svi imamo veliku odgovornost - pojasnio je Burić kojem je ovo prvi samostalni posao. 

'Mi Dalmatinci smo jako vrijedni i kreativni'

- Bio sam pomoćnik, ali sam radio sve ono što je radio i prvi trener. Jako je tu puno posla, a ja sam ga savladavao od škole nogometa, gdje sam radio na sazrijevanju igrača, do seniorske momčadi. Sve sam to prolazio, jedino što do sada nisam imao vremena to pokazati. Za mene su disciplina i rad baza. Ne znači da toga nije bilo i ranije. Ima u nogometu puno polja gdje se igrač može i mora popraviti. Siguran sam da su moji prethodnici odradili dobar posao, da je Hajduk ostvario ciljeve. Hajduk je izbacio dva vrlo perspektivna igrača, a dolaze i novi u budućnosti. Mi Dalmatinci smo jako vrijedni i kreativni, ali ne smijemo zaboraviti naš mentalitet i emociju. To moramo iskoristiti. A o sustavu ću govoriti kad bolje upoznam momčad - rekao je Burić koji još nema definiran stručni stožer:

- Daleko smo odmakli u razgovorima u pripremi treninga, plan testova je napravljen a o imenima ne bih govorio. Daleko smo u razgovorima, ali ne prije nego dogovorimo. Ali sam zadovoljan momcima s kojima ću raditi. HNL ima dosta kvalitete, možda se kvaliteta akumulirala u vrhu, ali ne smijemo zaboraviti da ekonomska situacija se odražava i na naš nogomet. Svatko tko radi treba mu odati priznanje - otkrio je Burić te dodao kako će suradnja s omladinskom školom biti vrlo konkretna:

- Suradnja će biti jako važna. Momcima koji su u prijelaznom razdoblju treba utakmica, pa makar i u Hajduk B. Druga momčad je prilika svima da isplivaju, i to je dobra stvar - rekao je Burić pa dodao kako je jedan od prvih ciljeva smanjiti razliku u odnosu na Rijeku i Dinamo:

'Ja ću ustrajati i biti uporan'

- Kako s Hajdukom tako i u Europi. I Bayern maršira u svojoj ligi. Ima nekih klubova koji su u ovom momentu gore, a na nama je da se približimo. Kako? Vrijeme će pokazati. Ja ću ustrajati i biti uporan, ne predajem se, tražim nove puteve. Ne bojim se, ali treba se suprotstaviti dobrom koncepcijom i planom. Mi smo na dobrom putu, i nadam se da ćemo to i ostvariti - zaključio je Burić. 

Zadovoljan 'pojačanjem' na mjestu trenera bio je i predsjednik Marin Brbić

- Vjerujemo da danas predstavljamo trenera ne samo za sljedeću sezonu, nego i za duže razdoblje. On je bio naš prvi izbor od početka potrage za trenerom, no on nije mogao preuzeti momčad ranije zbog obaveza u Werderu. Provlače se teze da je on doveden i bio favorit zbog prijateljstva s Goranom Vučevićem, no to nije istina. Više od dvije godine imam kontakt s njim, no imao je posao i nije bio slobodan. Zaista mi je drago da smo ga sad mogli dovesti. Uvijek smo tvrdili da tražimo dobrog trenera, bez obzira bio stranac ili domaći, trenera koji će nas dignuti i rezultatski i igrački... Sezona za nama je bila turbulentna, bilo je uspona i padova, na koncu je cilj sezone ostvaren plasmanom u Europu i trećim mjestom, te polufinalom Kupa. Prvi i važniji cilj koji se malo spominje je forsiranje i stvaranje mladih igrača, novih vrijednosti za klub. Ove godine smo izbacili kroz B momčad čak petoricu prvotimaca, Vlašića, Balića, Tudora, Grbića i Juranovića. Dobili smo novu vrijednost i za to smo zadovoljni - rekao je Brbić. 

Ugovor potpisan na dvije godine

Sportski direktor Goran Vučević pojasnio je koji su ciljevi postavljeni pred novog trenera. 

- I prošlu i ovu sezonu smo postavili ciljeve i nema ih potrebe ponavljati. Jako je važno da se rad digne na viši nivo, a iz tog će rada proizaći dobar rezultat na zadovoljstvo navijača i nas ovdje. Brži, moderniji Hajduk, jedna nova dimenzija je naš cilj - rekao je Vučević te dodao kako je ugovor s novim trenerom potpisan na dvije godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze