Obavijesti

Sport

Komentari 67

Burić: Kakva legija stranaca?! Baza su nam i dalje naša djeca

Burić: Kakva legija stranaca?! Baza su nam i dalje naša djeca
1

Na drugi dio priprema u Tursku Damir Burić ne vodi Nikolu Vlašića i Ohandzu, a s momčadi su u Belek otišli potencijalni igrači na odlasku Kalinić, Milović i Balić

VIDEO

Uoči puta na drugi dio priprema u Tursku, javnosti se obratio trener Hajduka Damir Burić. Prvim dijelom priprema je zadovoljan, zadovoljan je i kadrom koji mu je trenutno na raspolaganju, smetaju mu jedino priče kako je Hajduk postao 'legija stranaca'.

- Odradili smo prvi dio priprema jako kvalitetno, imali smo veliki broj igrača na raspolaganju, vrijeme i uvjeti su bili sjajni. Sada nam slijedi drugi dio priprema u Beleku, gdje želimo nastaviti u istom tonu, a imat ćemo i dosta vremena i mogućnosti za individualne razgovore - kazao je Burić na početku i dodao:

- Dobili smo još jednu prinovu u liku Manuela Arteage, riječ je o napadaču, prvom strijelcu venecuelanske lige, koji nam dolazi iz Palerma. S njim smo zatvorili sve mogućnosti, u situacijama da nam netko ne može igrati. Pravo pojačanje je i Velez, odličan momak, pravi tehničar, lepršav, može pokriti više pozicija, profil igrača kakav nam je trebao. On nam je opcija više, sada nam je momčad stabilna, dobra, i dovoljno kvalitetna za drugi dio sezone, u kojoj želimo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima.

Prijelazni rok još uvijek nije gotov, na put su krenuli Kalinić, Milović i Balić.

- Vodimo 28 igrača, na put ne idu Vlašić i Ohandza. Nikola je sada stabilizirao svoj problem s trbušnim zidom, no  treba mu i vremena i strpljenja da se vrati. Nikola je igrač koji ima sve komponente modernog igrača, on je jedan od najspremnijih, ima i brzinu, i snagu, i neće mu trebati puno da se vrati. Ohandza ide pravim putem, i ako budemo strpljivi, dobit ćemo još jednog kvalitetnog igrača. S Lovrom sam razgovarao, on je pravi profesionalac, nije ni čudo što je imao tako dobru ponudu. Mi se veselimo da je on ostao, vjerujemo da će pokazati svoje pravo lice i na proljeće te da će nakon ljeta i Eura biti još i jači. On je pravi momak i sportaš.

Primjedba kako je Hajduk s osam stranaca promijenio fizionomiju, te kako postaje 'legija stranaca', nije najbolje legla Buriću.

- Najprije nije osam, nego sedam. Mi smo gledali koga možemo priključiti od naših, priključili smo Mastelića i Prskala. Bez obzira koliko se spominje nekakva 'legija stranaca', to uopoće nije točno. Naša je baza i dalje, i ostat će, rad s mladima iz našega bazena, ali imamo godišta u kojima nemamo dovoljno igrača, čekamo mlađe i vjerujem da će iz omladinske škole izaći neki igrači. Čini mi se da su više nestrpljivi svi oko nas, nego mi sami. Igrači sa strane će nam pomoći da prebrodimo vrijeme dok naši mladi igrači ne stasaju - zaključio je Burić, koji je na put poveo 28 igrača, danas su otputovali u Zagreb, odakle sutra lete za Tursku i tamo će ostati sve do 5. veljače. 

Popis putnika u Tursku:

1 Dante Stipica, 2 Julian Velazquez, 3 Hrvoje Milić, 4 Maksim Bilyi, 5 Goran Milović, 6 Jefferson de Jesus Santos, 7 Artem Radčenko, 9 Nicolas Velez, 13 Ivo Grbić, 14 Tonći Mujan, 16 Ivan Mastelić, 17 Josip Juranović, 18 Zdravko Simonović, 19 Elvir Maloku, 21 Ivan Prskalo, 23 Zoran Nižić, 24 Marko Pejić, 25 Karlo Letica, 26 Toma Bašić, 27 Domagoj Franić, 28 Marko Bencun, 30 Josip Bašić, 31 Tino Sušić, 32 Fran Tudor, 44 Ante Roguljić, 77 Manuel Arteaga, 91 Lovre Kalinić, 99 Andrija Balić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović