Obavijesti

Sport

Komentari 356

Čačić pozvao Pivarića i Čopa: 'Ne bojte se za reprezentaciju'

Čačić pozvao Pivarića i Čopa: 'Ne bojte se za reprezentaciju'
22

Novi izbornik Ante Čačić predstavio se javnosti i odmah objavio popis kandidata za utakmice s Bugarskom i Maltom. Novi na tom popisu je Josip Pivarić iz Dinama

VIDEO

Novi hrvatski izbornik Ante Čačić već je i prije jučerašnjeg službenog objavljivanja njega kao nasljednika Nike Kovača na klupi hrvatske nogometne reprezentacije slagao popis kandidata za sljedeću utakmicu reprezentacije. Danas se u Pivani, u zagrebačkoj Ilici, prvi put predstavio javnosti kao hrvatski izbornik te odmah objavio i popis kandidata za utakmice s Bugarskom i Maltom, 10. i 13. listopada na praznom Maksimiru odnosno na gostovanju u zadnjem kolu kvalifikacija za EP.

- Imamo veliku priliku da kroz vrhunski sport služimo nacionalnim interesima Lijepe naše. Ciljevi reprezentacije su jasni. Prvi imperativ je plasman na završnicu EP-a u Francuskoj i ja ću dati sve od sebe da se ti ciljevi ispune. Moja zadaća je svakako da već od danas činim sve da tako i bude. Reprezentacija zahtjeva i zaslužuje nepodijeljenu pozornost izbornika. Svu njegovu stručnost, znanje i iskustvo. Nemojte sumnjati, moje srce je uz reprezentaciju - rekao je Čačić u uvodu pa potvrdio svoj stručni stožer:

- Pomoći će mi moji najbliži suradnici. Gospoda Ante Miše, Josip Šimunić, Marijan Mrmić i Leo Sovina kao kondicijski trener. Htio bih se zahvaliti ranijem izborniku Niki Kovaču na svemu što je dao za reprezentaciju na ovom putu. Navijačima poručujem da se ne boje za Hrvatsku. Vjerujem u naš uspjeh jer da nije tako, vjerujte mi da se ne bih ni prihvatio ovog posla. Podrška navijača nam je itekako važna. Lakše se na travnjaku boriti kada je Hrvatska uz nas - rekao je Čačić pa objavio kandidate:

Popis igrača:

  • Golmani: Subašić, Kalinić, Vargić
  • Obrana: Srna, Ćorluka, Pranjić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Lešković, Pivarić
  • Veza: Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović
  • Napad: Olić, Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Pjaca, Čop

Razlike u odnosu na posljednji poziv Nike Kovača za utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške su minimalne. Kovač je naime tada pozvao 24 igrača, a Čačić 23. Većina igrača je ista. Umjesto Rebića, pozvan je Čop, umjesto Leovca pozvan je Pivarić, dok jedino umjesto Caktaša nije pozvan nitko... Odgovorio je novi izbornik i na velike kritike javnosti.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Borili smo se za demokraciju. Naviknut sam na takve stvari i dok sam dolazio u Dinamo. Iza mene stoji isključivo rad, odgovornost i poštenje u svom poslu. To sam dokazao svugdje gdje sam radio, a to ću dokazati i u reprezentaciji. Reprezentacija je za mene vrh. Ja nisam pao s Marsa. Išao sam s klupe na klupu i svugdje sam ostavljao iza sebe dobro odrađen posao. Iz ovog popisa ja sam već trenirao devet igrača. O meni sude ljudi koji su puno manje radili od mene - rekao je Čačić pa pojasnio izbor Šimunića za svoju 'desnu ruku':

'Joe je oličenje poštenja'

- Trenirao sam Joea godinu dana u Dinamu. On je oličenje poštenja i profesionalnosti. On je omiljen među navijačima, ali i među igračima. Bit će itekako bitan čimbenik u stvaranju velikog rezultata reprezentacije. To su moji jedini razlozi zašto je on u stožeru. On je svoju kaznu odradio i nadam se da je svjestan kako svojom kvalitetom može sve rehabilitirati. Ja sam kao domoljub bio pošten i svugdje radio kako treba. Mislim da Šimunića ne treba gledati krivim očima - poručio je hrvatski izbornik pa nastavio:

- Vjerujem u ove igrače. Oni su garancija da ćemo mi doći tamo gdje nam je i mjesto. Hrvatska ima izuzetno širok fond igrača. Svi igrači mogu odgovoriti ovim našim zadacima. Ono što nam jedino nedostaje je bolji ambijent. Za takav ambijent smo svi ovdje zaslužni - pojasnio je dojučerašnji trener Lokomotive pa otkrio tko mu je od kolega u struci prvi čestitao:

Prvi je čestitao Cico

- Prvi mi je čestitao Cico Kranjčar, pa Slaven Bilić, Igor Štimac, Branko Ivanković. Podrška je stigla od naše struke i ona mi puno znači. Niko Kovač mi se nije javio, ali siguran sam da hoće - otkrio je Čačić pa odgovorio i o surađivanju sa Zdravkom Mamićem:

Rodio sam se u ovom gradu. Nije problem se raspitati kakav sam čovjek i kakav sam karakter. Svi koji me znaju, znaju da sam svoj. Uvijek sam se borio da budem neovisan. Zdravko Mamić i ja smo surađivali godinu dana. Imali ste priliku pratiti moj rad i vidjeti koliko sam ja samostalan. Što se tiče utjecaja Mamića, on je isti kao što je bio i kada se biralo Bilića, Štimca... Sigurno je da ga se pitalo, ali pitalo se i sve članove Izvršnog odbora. Budite sigurni da će Ante Čačić birati samo one igrače koji su najspremniji. Ovdje na popisu ne postoji niti jedan igrač koji to ne zaslužuje. Zdravko Mamić me pozna i ako me on preporučio, onda je to pohvala - rekao je Čačić pa dodao:

- Romeo Jozak je jedna spona između mene i saveza. Sve što reprezentacija treba, ona mora imati čovjeka za vezu. On meni sigurno smetati neće - pojasnio je Čačić koji nije napravio veći rez među igračima.

- Ne bih dijelio igrače na mlade i stare već na one koji mogu i koji ne mogu. Moramo napraviti sve da Hrvatska egzistira na svjetskom nivou - rekao je Čačić koji je pozvao Marija Mandžukića iako je ovaj ozlijeđen na prošloj utakmici Juventusa.

Mandžukić je na popisu. Imam dojavu da je ozlijeđen, ali vidjet ćemo. U slučaju da Mario neće moći, imamo dovoljno širok fond igrača - pojasnio je izbornik te dodao kako Darijo Srna ostaje kapetan:

Srna ostaje kapetan, Eduardo na radaru

- Da, nema potrebe za promjenom. Srna je i dalje kapetan reprezentacije - otkrio je Čačić pa na pitanje o mogućem povratku Eduarda poručio:

- Eduardo je izuzetno kvalitetan igrač, Trenirao sam ga. Moj dojam je da se prerano oprostio od reprezentacije i vrlo rado ću ga pozvati bude li igrao na potrebnom nivou - otkrio je Čačić pa progovorio i o često spominjanom problemu lijevog beka:

- Pivarića poznajem jako dugo. Sa sobom sam ga poveo iz Lokomotive. On je igrač koji u kontinuitetu igra u momčadi koja egzistira u Europi. Josip je u zadnjih par mjeseci igrama zaslužio poziv među one najbolje - pojasnio je svoj izbor novi hrvatski izbornik pa za kraj rekao par riječi i o Duji Čopu:

- Duje je bio i prije na širem popisu. Igra u španjolskoj Primeri. Imamo situaciju s kartoniranim Olićem i ozlijeđenim Mandžukićem i moramo paziti na širinu - rekao je Čačić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 356
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'
NEOČEKIVANI ZVUKOVI

VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'

Dok je odgovarao na pitanja novinara, prekinulo ga je stenjanje koje se prolomilo prostorijom. Netko je pustio zvuk iz filmova za odrasle, što je ostavilo u šoku slovenskog košarkaša