Obavijesti

Sport

Komentari 80

'Četvorka' Dinama protiv Istre uz šou Machada i Marka Pjace

'Četvorka' Dinama protiv Istre uz šou Machada i Marka Pjace
16

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Istru 4-1 u 26. kolu MAXtv Prve lige. U strijelce su se za domaće upisivali Machado, Henríquez i Pjaca (dva), a za goste Dino Špehar

VIDEO

Peta pobjeda zaredom Dinama protiv Istre 1961. U Maksimiru je u toplo ranoproljetno popodne bilo 4-1 za zagrebačke plave koji su tako iskoristili kiks Rijeke i prvim pratiteljima na ljestvici MAXtv Prve lige pobjegli 14 bodova deset kola prije kraja. Utakmicu su pratila 1472 gledatelja.

- Imali smo problema s ozljedama pa sam se odlučio da igramo s tri stopera u liniji, to je bilo danas, a dalje ćemo igrati u našoj standardnoj formaciji. Schildenfeld? To je moj stav, normalno je da ima razmimoilaženja - rekao je nakon utakmice trener Dinama Zoran Mamić.

- Sad imamo pet utakmica doma od sedam pa, budemo li pravi, možemo se spasiti. Dobra stvar je za nas što nitko od šest igrača kojima je prijetio treći karton nije dobio žuti i što se vratio Radonjić - kazao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

Samo 11 minuta trebalo je "modrima" da zabiju. Paulo Machado namjestio je loptu na slobodnjak 20-ak metara od gola, fino prebacio živi zid te pogodio donji desni kut za 1-0. Portugalac je u sjajnoj formi, nakon gola Hajduku na Poljudu zabio je i Puljanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istra je priprijetila tek u akciji iz 26. minute u kojoj su gosti tražili penal nakon dvoboja Radonjića i Vukojevića, no glavni sudac Marko Matoc nije pokazao na bijelu točku. Šest minuta poslije bilo je 2-0. Marko Pjaca pokrenuo je akciju za Mățela koji daje Henríquezu, a Čileanac podebljava učinak kao najbolji strijelac lige među igračima koji još uvijek u njoj igraju. Zabio je Ángelo 12. prvenstveni gol ove sezone.

Nije to bilo sve prije velikog odmora. Tri minute prije isteka prvog dijela Istra je uspjela smanjiti na 2-1 u akciji koju su pokrenuli bivši/sadašnji igrači Dinama. Petar Franjić na desnoj je strani lijepo uposlio Dinu Špehara, a igrač "modrih" na posudbi među žuto-zelenima odmjerenim udarcem postavlja 2-1.

Do poluvremena je Dinamo vratio dva gola prednosti. U 45. minuti Ćorić i Pjaca odigrali su dupli pas po desnoj strani šesnaesterca nakon kojeg je Pjaca provukao loptu ispod Brkića za 3-1. Isti igrač zabio je i četvrti gol Puljanima 13 minuta prije kraja s ruba šesnaesterca. Šesti gol mladog hrvatskog reprezentativca u prvenstvu i 43. gol koji je Pamićeva momčad primila ove sezone. Na ljestvici su pretposljednji s 22 boda, jednim manje od sigurne zone.

MAXtv Prva liga, 26. kolo:

  • Dinamo - Istra 1961 4-1 (Machado 11', Henríquez 32', Pjaca 35', 77' / Špehar 42')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.