Obavijesti

Sport

Komentari 42

Čop želi na Euro: Stekao sam samopouzdanje, sad sam bolje

Čop želi na Euro: Stekao sam samopouzdanje, sad sam bolje
1

Nalazim se među 30 igrača na širem popisu. Čačić me je trenirao u Dinamu te se ovdje nadam kontinuitetu igara kako bih konkurirao za Euro, izjavio je Duje Čop...

VIDEO

Napadač španjolskog prvoligaša Málage Duje Čop rekao je u utorak da mu je bilo teško priviknuti se na španjolsku ligu, no da je jedini ovosezonski pogodak prije mjesec dana u Madridu protiv Rayo Vallecana "sve promijenio" čime je stekao samopouzdanje.

- Moja želja je igrati na Europskom prvenstvu s Hrvatskom i zato sam trebao igrati ovdje. Rekao sam da to želim ovdje ili da ću potražiti drugi klub ako to bude potrebno - rekao je 25- godišnji Čop na novinskoj konferenciji u Málagi, gradu na jugu Španjolske.

- Nalazim se među 30 igrača na širem popisu. Izbornik Ante Čačić me je trenirao u zagrebačkom Dinamu te se ovdje nadam kontinuitetu igara kako bih konkurirao za Euro - dodao je.

Čop je ljetos došao iz Cagliarija na jednogodišnju posudbu, a u Málagi je odigrao 795 minuta u 15 utakmica. Zabio je jedan gol i dodao jednu asistenciju. Gol je postigao 13. prosinca u madridskoj radničkoj četvrti Vallecas protiv Rayo Vallecana donijevši u 87. minuti pobjedu od 2-1.

- Gol u Vallecasu sve je promijenio. Osjećam se bolje s više samopouzdanja i to zahvaljujući treneru. Vidim da me suigrači više traže u igri - rekao je.

Iako je ljetos na pripremama bio najbolji strijelac momčadi, na početku sezone nije bio efikasan igrajući iza isturenog napadača Charlesa Diasa. Trener je zatim davao prednost napadačima Diasu i Amrabatu, a onda je u klub došao i 34-godišnji Roque Santa Cruz čime se zaoštrila konkurencija u vrhu.

Upravo je Santa Cruzu asistirao Čop u posljednjoj utakmici na gostovanju kod Las Palmasa (1-1). Zbog skupljenih kartona taj su susret morali propustiti Dias i Amrabat, no Čop je u udarnoj postavi od utakmice u Vallecasu, gdje je zaigrao nakon što tri prethodne nije bio uvršten na popis.

- Uvijek sam imao dobru komunikaciju s trenerom Gracijom. Razumijem da su drugi suigrači bili u boljoj formi od mene - rekao je Čop.

U subotu u derbiju južne pokrajine Andaluzije gostuju kod Seville čime počinje drugi dio sezone. U prvom prvenstvenom kolu u Málagi bilo je 0-0.

- Znam da postoji veliko rivalstvo sa Sevillom, o tome smo u svlačionici puno razgovarali. Želimo pobijediti zbog navijača i nastaviti s dobrom dinamikom - poručio je Čop koji je u posljednjih pet utakmica u prvoj postavi.

Málaga je bez poraza osam utakmica zaredom te se nalazi na 10. mjestu među 20 momčadi u prvenstvu. Sevilla je sedma s pet bodova više od Málage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović