Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čudotvorac Porobija: Omiški fizioterapeut prešao u Sevillu

Čudotvorac Porobija: Omiški fizioterapeut prešao u Sevillu
2

Nisu ovo ljeto samo nogometaši mijenjali klubove. U novu je sredinu za boljim uvjetima krenuo i fizioterapeut Ivan Porobija (31) koji je iz Dnjipra prešao u Sevillu

VIDEO

Nije bila laka odluka pred Ivanom Porobijom ovoga ljeta. Legendarni Čudotvorac, kako su ga zbog zlatnih ruku kojima ih je izliječio prozvali brojni sportaši, mogao je birati između ponuda Wolfsburga i Seville.

U Njemačku ga je zvao sugrađanin iz Omiša Ivan Perišić, a u Španjolsku Jevgen Konopljanka o komu je dvije godine vodio brigu u Ukrajini.

- Sevilla je ponudila bolje uvjete. Premišljao sam se zbog Ivana, ali kad sam vidio da je blizu prelaska u Inter, više nije bilo dvojbe.

- Odlučio sam ostati uz Konopljanku s kojim sam dugo surađivao u Dnjipru. Imao je problema s leđima, a pomogao sam mu i prošlog ljeta nakon operacije koljena. Bio je zadovoljan, želio me uz sebe i to je presudilo - kaže Porobija koji je s Konopljankom trebao lani i u Liverpool, ali je transfer propao jer ga vlasnik Dnjipra nije pustio.

privatna arhiva Ivana Porobije

U Porobijinu poslu karijera se gradi gotovo isključivo na preporukama zadovoljnih sportaša, kojima je pomogao u oporavku.

- Tako ispada. Badava ti škola i znanje ako nemaš sreće da te netko preporuči. Na moju sreću, ja sam imao. Počeo sam u Omišu, školovao se u Hajduku, potom sam dugo vodio brigu o Ivici Križancu, Blanki Vlašić i Ivanu Striniću, s kojim sam došao u Dnjipro i na čiju sam preporuku ostao. U Ukrajini sam proveo nekoliko prekrasnih godina, ali došlo je vrijeme da krenem dalje i sada sam u Sevilli.

- U ovom se poslu moraš stalno usavršavati, ići naprijed, a jedini je način prelaska u velike klubove da te preporuči netko od vrhunskih nogometaša. Bez toga i sreće nema ništa - zaključuje Porobija koji je tek proslavio 31. rođendan i za koga ne bi bilo čudno da jednoga dana završi u reprezentaciji ili nekom od najboljih europskih klubova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini