Obavijesti

Sport

Komentari 19

Dame i gospodo, neponovljivi Jürgen Klopp i video stoljeća

Dame i gospodo, neponovljivi Jürgen Klopp i video stoljeća
5

Novi trener Liverpoola preslikao je akcije pokojnog Josipa Kužea koji ga je trenirao u Mainzu i sve primijenio na Borussiju. U slobodno vrijeme zakucava s ljuljačke...

VIDEO

Jürgen Klopp (48) do kraja ovog tjedna trebao bi biti predstavljen u Liverpoolu. Njemački trener stiže na Anfield umjesto Brendana "dajte mi tri godine i vidjet ćete rezultat" Rodgersa. Na Anfield dovodi pomoćnika Željka Buvača s kojim je igrao u Mainzu, a trenirao ih je pokojni Josip Kuže od kojeg je Klopp precrtao većinu akcija i sve primijenio na dortmundsku Borussiju.

Njemački trener trebao bi preporoditi Liverpool, a video koji ovih dana kruži društvenim mrežama pokazuje što navijači "redsa" mogu očekivati od novog menadžera. Na video je Klopp na ljuljački i spektakularno zakucavanje na dječji koš.

Klopp nikad nije previše mario za to kako će biti prikazan u medijskom prostoru. Čovjek bez dlake na jeziku, izrazito je emotivan u što će se navijači Liverpoola brzo uvjeriti. Klopp će bez problema napraviti "show" uz aut liniju, podići će publiku na noge, a njegove najveće vrline su taktička genijalnost i psihološka priprema.

VIDEO

Od Josipa Kužea preslikao sve akcije

Pokojni Josip Kuže bio je trener Jürgenu Klopp u u Mainzu od srpnja 1992. do listopada 1994. godine. S Kloppom je svlačionicu dijelio i Vlado Kasalo, koji je u intervjuu za 24sata lani otkrio kako je Kuže u jednoj situaciji poludio.

- Kuže je bio jako smiren čovjek, nikad nije povisivao glas. No jednom ga je potpuno iz takta izbacio upravo Jürgen Klopp. Nakon jedne loše utakmice svi smo u svlačionici bili utučeni. Kuže nam je nešto govorio, svi smo slušali, a Klopp je ustao i odlučio nešto odgovoriti Kužeu. Ne sjećam se točno što mu je rekao. Iste sekunde Kuže se toliko razljutio da je uhvatio Kloppa za ovratnik i ‘zakucao’ ga uza zid. Nikad ga nisam vidio tako ljutog. Klopp je jedini čovjek koji ga je uspio razljutiti - prisjetio se Kasalo .

Sve ono što je vidio od Kužea , Klopp je preslikao i primijenio u dortmundskoj Borussiji. Akcije, prekide... Sve je upijao, radio slike i crtao. Pomoćni trener u Borussiji bio mu je Željko Buvač s kojim je također igrao u Mainzu u Kužeovoj eri.

Klopp je cijelu igračku karijeru proveo u Mainzu, od 1989. do 2001. U 337 utakmica zabio je 52 gola. U trenerskoj karijeri vodio je samo Mainz (2001. - 2008.) i Borussiju Dortmund (2008. - 2015.)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao