Obavijesti

Sport

Komentari 0

Damir Burić: Čude me kritike, ponosan sam na ovu momčad

Damir Burić: Čude me kritike, ponosan sam na ovu momčad
1

Mislim da smo na pravom putu te da će to pokazivati i dokazivati u budućnosti, rekao je Damir Burić te dodao kako ga čude neke kritike u posljednje vrijeme

VIDEO

Trener Hajduka Damir Burić naredio je punu mobilizaciju kadra uoči 'zagrebačke trilogije', dvostruki ogled sa Zagrebom te derbi s Dinamom sljedećeg vikenda.

- Ovaj tjedan smo puno tematizirali ono što nas čeka sljedećeg tjedna, jer neće biti puno vremena sljedeći tjedan. Radili smo dobro, veseli me rad i angažman te koncentracija mojih igrača. Na put ide 19 igrača, ozlijeđeni Nižić i Pejić i dalje treniraju po posebnom procesu, Velazqueza ne vodimo jer ne želimo rizik, a Ohandza je duže vrijeme van konkurencije. Pejić ide s nama, a vidjet ćemo tko će nam se vratiti do Dinama.

Glavna prijetnja u redovima Zagreba je Gabrijel Boban.

- Boban je vrlo kvalitetan, brz, neugodan, ima jako dobru završnicu, moramo paziti i pazit ćemo na njega. Iako njihovi rezultati nisu dobri, oni imaju svoju kvalitetu i čeka nas vrlo interesantna utakmica.

Jeste li u proteklom tjednu razgovarali s Vlašićem?

- Ne, sve ide svojim tijekom i nema problema. Malo me iznenadilo da su neki napisi u proteklom tjednu bili kritični jer sam vidio puno dobrih stvari, vidio sam dominaciju, kreativnost, nogomet koji je jako interesantan i dopadljiv. Dobio sam puno komplimenata kolega iz struke, dali smo puno golova, složili puno šansi, ponosan sam na moju momčad, mislim da smo na pravom putu, te da će to pokazivati i dokazivati u budućnosti.

Je li ideja s Vlašićem kao špicom sada propala?

- Morate malo vratiti film unatrag, gdje smo bili i kojim putem idemo. Naši postulati su dobri i momci ih sprovode. A što se tiče Nikoline igre, ne volim govoriti o pojedincima. Govorim o momčadi koja izbacuje pojedince. Kalinić je bio skoro razapet, a pokazao je da je pravi, oborio je rekord, Milović i Caktaš su postali reprezentativci, Sušić je bio nigdje, a sada je ludilo.... Nije fer tematizirati pojedinca. Nikola je pravi sportaš, ono što pruža je jako dobro, protiv Splita i Istre bio je fenomenalan, igra jako dobro u kontinuitetu i ne znam čemu sve to, malo me to čudi. Morate shvatiti da je on još uvijek mlad, a igra od početka do kraja svaku utakmicu.

Statistika je neumoljiva, igra puno utakmica, ali je dao samo jedan gol.

- Treba gledati igru i rezultat, ne samo golove. U nogometu je bitno da sustav funkcionira, da imate protok lopte, da ste organizirani, stvarate šanse....

Kako ćete ga prodati ako ne bude zabijao?

- Ja ne razmišljam o prodaji, nego o klubu. Treba poštovati grb koji svi nosimo na prsima.

Kakav je status Andrije Balića?

- Njegov status je da igra svaku utakmicu, da je na dobrom putu, na kojem ima i oscilacija. Andrija je pravi momak i sportaš i vjerujem da će uskoro pokazati svoje pravo lice te da će biti jako dobar. Govorimo o Nikoli i Andriji, ali ne govorimo o tome da smo najmlađa momčad u Europi od svih natjecateljskih momčadi, svaki put počinjemo s četiri, pet mlađih od 20 godina.

Kakva je situacija s Ohandzom?

- Imali smo sreće da smo dobili fenomenalnog igrača za 0 eura, po mom mišljenju najboljeg napadača na ovim prostorima, ali i peh da se dogodilo to što se dogodilo. Nadam se da će se brzo vratiti.

Hoćete li kalkulirati s kadrom s obzirom na dvije utakmice sa Zagrebom u par dana.

- Naravno, neke stvari ćemo morati mijenjati. Vraćamo se odmah nakon utakmice, da se spremimo za Kup, jer u Kupu nema popravnoga. Pobjeda bi nam psihološki puno značila, pogotovo jer kod nas nema lake utakmice. Nadam se samo da će teren biti normalan, da možemo odigrati ono što znamo.

Tko će mijenjati Sušića? Balić, Roguljić...

- Imamo dosta mogućnosti, još ćemo vidjeti. Nekad mi je žao što mogu staviti 11 igrača, a stavio bih ih 13. Na momente ne mogu biti pravedan, jer samo je 11 mjesta, s obzirom kako treniraju i rade puno ih više zaslužuje igrati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu