Obavijesti

Sport

Komentari 238

Vrbanović o San Siru: Bio je to atentat na hrvatski nogomet!

Vrbanović o San Siru: Bio je to atentat na hrvatski nogomet!
10

HNS će uhićene navijače kazneno prijaviti i tražiti odštetu. Ne znam zašto Talijani nisu ovo spriječili. Nisu uopće pregledavali navijače, rekao je Damir Vrbanović...

VIDEO

Hrvatski nogometni savez zakazao je za danas u podne konferenciju za novinare povodom divljanja hrvatskih navijača na stadionu San Siro u utakmici Italije i Hrvatske. Izvršni predsjednik Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk na 'presici' su pričali o ponašanju navijača i mogućim kaznama Uefe.

Uz njih je bio i MUP-ov čovjek za sprječavanje nasilja , Dubravko Perec, koji je otkrio kako je mimo sustava HNS-a prodano 1400 ulaznica navijačima, a na tom je popisu bilo barem 200 rizičnih navijača koje Talijani nisu ni htjeli provjeriti.

Vrbanović optužio i Talijane

- Dojava o prekidu utakmice Italije i Hrvatske na San Siru bila je poslana tijekom susreta. To je bila koordinirana akcija. Atentat na hrvatski nogomet. Ali utakmica nije prekinuta samo zbog suca i igrača - rekao je Damir Vrbanović i dodao:

- Od Uefine disciplinske komisije dobili smo izvješće na 15 stranica. Odluka o kazni bit će za desetak dana - kaže Vrbanović i otkriva veliki propust redarske službe.

- Nitko nije pretresao navijače na ulazu. Nisu im otvarali torbe i svatko je mogao unijeti što je želio. Talijanski kolege očito su htjeli da utakmica ode u drugom smjeru  - kaže izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

- Disciplinska komisija će uzeti naš izvještaj s utakmice i na temelju toga odlučiti o kazni. Novčana će biti sigurno, ostalo ne želim prejudicirati - dodaje Vrbanović.

"Barbari ruše hrvatski brend broj jedan"

- Nevjerojatno je da navijači žele izbaciti momčad s natjecanja. Sve nam je jasno, ali smo svejedno šokirani. Nismo mislili da će ludost otići tako daleko. Ruše hrvatski brend broj jedan. To nema veze s pameću - rekao je Damir Vrbanović i dodao:

- Nitko normalan to ne može opravdati. Možete se ne slagati s čelnicima nogomet, ali napraviti ovako nešto... Osramoćeni smo kao barbari s Balkana. Normalni navijači zgražali su se nad onim što je ta mala skupina napravila.

Vrbanović: Sudac nam je rekao: "Još jedna baklja i - PREKID"

Bili smo u tunelu San Sira. Björn Kuipers nam je poručio kako će prekinuti utakmicu ako na travnjak padne još samo jedna baklja, kaže Damir Vrbanović i dodaje:

- Ne možemo objasniti zašto Talijani nisu ništa napravili da to spriječe. HNS će protiv uhićenih navijača pokrenuti kaznene prijave za štetu. To je skupina ljudi koja je puštena u desetominutnim "orgijama" na tribinama.

Slovenci su prodavali rizičnim navijačima

- U Ljubljani su prodali 1400 ulaznica, a na tom popisu je bilo 200 rizičnih navijača - rekao je Dubravko Perec , voditelj za sprječavanje nasilja u MUP-u.

- Navijači su kupovali ulaznice i u Trstu te od strane talijanskih navijača. Pratili smo tu rizičnu skupinu zajedno s talijanskom policijom. Na kraju se pokazalo da su ti navijači radili nered - dodaje Perec.

HNS je u ponedjeljak tijekom dana izdao priopćenje u kojem je pozvao Vladu RH i institucije na zajedničku borbu protiv huligana. HNS je upozorio Uefu na propust talijanskog saveza i prodaju ulaznica navijačima mimo hrvatskog saveza.

- Talijani su nas uvjeravali da se ulaznice za naše navijače neće prodavati na dan utakmice. Dan prije talijanski kolege otkrili su nam da je van sustava prodano 1400 karata. Zatražili smo posebne mjere za te navijače, ali Talijani su rekli da nema šanse da se te ljude ne pusti na stadion jer imaju legalne ulaznice - rekao je Zoran Cvrk.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja