Obavijesti

Sport

Komentari 423

Izvršni odbor odlučio: Branko Ivanković novi trener Dinama!

Izvršni odbor odlučio: Branko Ivanković novi trener Dinama!
8

Nakon gotovo sat i pol dugog sastančenja Izvršni odbor Dinama odabrao je novog trenera - Branka Ivankovića. Tanac se na klupu 'modrih' vraća već po treći put

VIDEO

Hrvatski treneri nemaju pojma o nogometu! Vidim to po najavama ove utakmice tih kvazi-trenerčića u medijima, sve su promašili! I zato vam sad kažem: Dinamov novi trener sigurno će biti stranac, rekao je Zdravko Mamić nakon ispadanja u play-offu Lige prvaka - i pregrizao jezik.

Izvršni predsjednik Dinama ipak se, nakon otkaza Kruni Jurčiću, odlučio na prokušani recept dovođenja domaćeg trenera, a izbor je pao na Branka Ivankovića (59), koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Nakon gotovo sat i pol sastančenja Izvršni odbor 'modrih' odlučio se na angažiranje Tanca, kojemu je to, već treći povratak na klupu Dinama, baš kao što je to bio slučaj s Jurčićem krajem prošle godine.

Ivanković je prvi put vodio Dinamo od studenog 2006. do siječnja 2008. godine, da bi se nakon samo četiri mjeseca izbivanja i kratke avanture sa Zvonimirom Soldom na klupi, vratio ponovno u svibnju, a izdržao je do kraja studenog 2008.

- Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su ciljevi 'modrih' i naravno da vjerujem kako ih možemo ispuniti. Jako dobro poznajem momčad jer sam cijelo vrijeme pratio što se događa oko kluba. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače - prve su riječi Ivankovića kao novog trenera Dinama.

U prethodna dva mandata Ivanković je ostvario niz od 34 pobjede, 28 pobjeda zaredom te je osvojio prvenstvo i Hrvatski kup 2007. godine. Radio je kao pomoćni trener hrvatske i iranske reprezentacije, a potonjoj je kao izbornik donio plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Također je bio prvak Kine sa Shandong Luengom, a zadnje izazove imao je u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Odlučili smo se za Ivankovića, jer on donosi stabilnost, sigurnost i disciplinu. To je provjereno ime i najkompetentnije rješenje u Hrvatskoj - rekao je kratko Zdravko Mamić.

Njegovo predstavljanje javnosti bit će u utorak na konferenciji za medije u 12.15 sati, a pomoćnici će mu biti Igor Cvitanović i Damir Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom