Obavijesti

Sport

Komentari 51

Čeka se samo potvrda: Moyes će biti novi trener Manchestera

Čeka se samo potvrda: Moyes će biti novi trener Manchestera
1

Dugogodišnji trener Evertona David Moyes gotovo će sigurno danas biti potvrđen na mjestu novoga menadžera Manchester Uniteda nakon umirovljenja Alexa Fergusona

VIDEO

Ono što su britanski mediji nagađali nakon objave umirovljenja Alexa Fergusona, danas će gotovo sigurno dobiti svoju potvrdu. David Moyes (50) bit će novi menadžer Manchester Uniteda.

Nakon gotovo 27 godina na klupu Uniteda sir Alex je jučer objavio kako na kraju sezone odlazi u zasluženu mirovinu. No veliki Škot ostaje na direktorskoj funkciji u klubu i njegova riječ u izboru nasljednika bit će posljednja. A dobro je poznato u kakvim je odnosima s Moyesom kojeg je više puta javno nahvalio.

David Moyes u Everton je došao 2002. godine i s prosječnom momčadi uvijek je napravio solidan rezultat. Osim što ga izrazito cijeni sir Alex, Moyes se dokazao i kao trener za duge staze, što Unitedu svakako treba. Prema pisanju BBC-a Moyes je već obavio razgovore s čelnicima Evertona i najavio im odlazak.

- Davidov ugovor istječe za šest tjedana i ima pravo sam odlučiti što će dalje. Godinama je odlično radio u ovom klubu - znakovito je za Sky rekao predsjednik Evertona Bill Kenwright.

United je vrlo vjerojatno i prije same Fergusonove objave o umirovljenju razgovarao s Moyesom, a njegova službena potvrda kao trenera 'crvenih vragova' trebala bi stići tijekom četvrtka. Naravno, predviđa se kako će Moyes svoju odluku najprije priopćiti igračima na jutrošnjem treningu.

Brojni bivši i sadašnji igrači poput Stevea Brucea, Stevea McClarena, Garyja Linekera, Garyja Nevillea i Alana Shearera već su komentirali Moyesovo eventualno preuzimanje klupe Uniteda. I gotovo svi pozdravljaju dolazak jednog od najboljih trenera u Premiershipu na klupu prvaka.

Ima pobjednički mentalitet i slične radne navike kao Ferguson, dugo je čekao na priliku, kaže McClaren

- Ne znam hoće li preuzeti United, no bit će mi drago ako bude tako. Ima smisla da dobije priliku - rekao je Neville, no legenda Newcastlea ipak misli da bi to bio rizik.

- Svi koji su radili s Moyesom govore samo lijepe stvari o njemu, no ima nešto što mu ne ide na ruku. U 11 godina na klupi Evertona nije osvojio niti jedan trofej - rekao je Shearer. 

McClaren i Bruce slažu se da je Moyes zaslužio priliku.

- Dugo je čekao ovo i nadam se da će dobiti priliku. Ima pobjednički mentalitet i slične radne navike kao Ferguson - dodao je McClaren.

I za sami kraj znakovita izjava jednog od bivših menadžera Manchester Uniteda, Tommyja Dochertyja.

- Ako je doista David Moyes novi trener Manchestera, onda mu u isto vrijeme čestitam i poručujem mu da mi ga je već sada žao. Jer kako možete nadmašiti nenadmašivog?

Everton potvrdio da Moyes odlazi

The Sun piše kako je Everton službeno objavio da David Moyes odlazi. U tekstu dodaju kako se Moyes sastao s predsjednikom Evertona te ga obavijestio kako želi u Manchester United.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve