Obavijesti

Sport

Komentari 267

United vratio Liverpoolu istom mjerom: Tri komada u derbiju

United vratio Liverpoolu istom mjerom: Tri komada u derbiju
11

Manchester United pobijedio je Liverpool 3-0 na Old Traffordu. Rooney, Mata i Van Persie bili su strijelci. Prošle sezone ovdje je Liverpool pobijedio istim rezultatom...

VIDEO

Manchester United slavio je u derbiju svih derbija protiv Liverpoola na Old Traffordu 3-0 . Wayne Rooney, Juan Mata i Van Persie bili su strijelci za domaće. Matin gol za 2-0 bio je iz čistog zaleđa. Dejan Lovren igrao je od prve minute za goste i jedan je od glavnih krivaca za treći gol koji je Liverpool primio.

Bila je ovo 11 pobjeda Manchester Uniteda protiv Liverpoola na Old Traffordu u zadnjih 13 njihovih utakmica. Redsi su slavili u ožujku prošle sezone 3-0. Prije toga Liverpool je 2009. godine bio bolji u gostima kod Uniteda 4-1. 

Sve u 25 sekundi: Sterling promašio, Rooney zabio

Liverpool je nešto bolje otvorio utakmicu na Old Traffordu. Raheem Sterling bio je nerješiva zagonetka za domaće od prvih minuta. U 12. minuti Sterling je izašao pred De Geu, ali nije zabio. Odlična reakcija Unitedovog golmana. 

Samo 20-ak sekundi nakon toga United vodi. 

Antonio Valencia prolazi na desnom boku kraj dvojice Liverpoolovih igrača kao kraj školaraca, potom šalje savršenu povratnu loptu za Waynea Rooneya, koji zabija za vodstvo Uniteda. Coutinho nije smatrao da treba ispratiti Rooneya. Dejan Lovren nije mogao ništa kod gola domaće momčadi. 

Rooneyu je to bio deveti gol u zadnjih osam nastupa na Old Traffordu.

Sudac?! United zabija iz ofsajda

United je povećao prednost pred kraj prvog dijela nakon gola iz ofsajda. Čini se kako su suci teško oštetili Liverpool. Van Persie je glavom prebacio loptu, a Juan Mata bio je sam na drugoj stativi. No Mata je bio barem pola metra u zaleđu. 

Teško je shvatiti kako to pomoćnik nije vidio. 

U drugom poluvremenu Liverpool je odmah na početku imao šansu utakmice. Veliku pogrešku Unitedove obrane nije iskoristio Sterling, koji je izašao sam pred De Geu. Prošao je brzonogi Sterling Unitedovog golmana, ali se spetljao i De Gea mu je obranio. Bila je to šansa da se Liverpool vrati u utakmicu, ali Sterling je uprskao.

Lovren skrivio treći gol

Rodgers je za drugo poluvrijeme krenuo s Balotellijem od prve minute. Imao je Balotelli sjajnu šansu, ali De Gea je bio sjajan na golu. A kad ne ide Liverpoolu... 

Dejan Lovren katastrofalno je izbacio loptu u 71. minuti utakmice, točno u noge Juanu Mati, ovaj šalje do Van Persieja, a Nizozemac zabija za 3-0. Kraj priče.

Van Persie je posebno "nabrijan" na Liverpool. Nizozemcu je ovo bio sedmi gol Liverpoolu u zadnjih devet prvenstvenih nastupa.

Teški dani za Liverpool i Brendana Rodgersa kojem su navijači s Old Trafforda skandirali:

"Ujutro ćeš dobiti otkaz".

Van Gaal je majstor za derbije

Van Gaalu je utakmica protiv Liverpoola bila prvi derbi u prvenstvu protiv jednog od najvećih Unitedovih rivala. A čovjek je majstor kad se radi o derbijima. 

Nizozemski trener tijekom karijere igrao je "klasike" u Nizozemskoj, Španjolskoj i Njemačkoj, na klupi Ajaxa, Barcelone i Bayerna protiv najvećih rivala Feyenoorda, Reala i Borussije iz Dortmunda.

Van Gaal je od 29 odigranih "klasika" u te tri lige izgubio tek sedam, a slavio je u njih 18.

Sad je na 19 pobjeda iz 30 "klasik".

Premiership:

  • Manchester United - Liverpool 3-0 (Rooney 12, Mata 40, Van Persie 71)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom