Obavijesti

Sport

Komentari 41

Derbi na sve ili ništa: Pobijedi li Dinamo, opet će preuzeti vrh

Derbi na sve ili ništa: Pobijedi li Dinamo, opet će preuzeti vrh
1

Hajduk se hrani sukobima, stalno traži neprijatelja i udara ispod pojasa, rekao je Zoran Mamić. Dinamo od 15 sati dočekuje Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju...

VIDEO

Ako ćete slušati Zorana Mamića i Damira Burića, današnji derbi jedan je od rijetkih u svijetu u kojemu nisu moguća sva tri znaka. Remi je isključen. Oba trenera imaju nevjerojatan ‘feeling’, uvjereni su da će pobijediti - njihova momčad.

Dinamo ima pritisak, Hajduk nema. Hajduk ima atmosferu, Dinamo nema. U ‘ima-nema’ igricama, jedno je sigurno - u loži ni ovaj put neće biti Zdravka Mamića.

- To nas jako opterećuje. Bio bih monstrum kad bih rekao drugačije - kaže Zoran Mamić.

U proteklih pet mjeseci Dinamo je prošao pravu kalvariju. Od pritvaranja Zorana i Zdravka, silnih ozljeda igrača, dopinga Arijana Ademija, pa opet zatvaranja Zdravka i sina Marija, bojkota navijača, brojnih inspekcija, do ‘podbadanja’ s juga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo potonje, ma kako glupo zvučalo, uvijek posebno razljuti ‘modre’.

- Hajduk se hrani na sukobu. Stalno traže neprijatelje izvana, uvijek im je netko drugi kriv. Bolje im je da počnu čistiti svoje dvorište. Ima tu dosta udaraca ispod pojasa. A što se tiče proteklih pet mjeseci, da se to dogodilo bilo kojem drugom klubu u HNL-u, ne bi ga više bilo. Nestao bi - rekao je trener Dinama.

Nekoliko kilometara zapadno od Maksimira, na Trešnjevci, potpuno drukčija atmosfera. Nema bojkota, svi su na slobodi... Teško je vjerovati da se radi o momčadi koja nije bila prvak države cijelo desetljeće.

- Te razlike u atmosferi mogu biti jako bitne. S Dinamom smo odigrali dvije dobre utakmice, sad idemo odigrati i treću. Pogledajte koju dobru atmosferu imamo - pokušao je Burić obuhvatiti rukama cijelu svoju momčad smještenu u hotelu Panorama.

- Bod? Kakav bod?! Ne zadovoljavam se bodom - nastavio je Burić, kojeg smo pitali kojeg bi Dinamova igrača volio vidjeti zaključanog u sobi, da ne dođe na utakmicu...


- Ha, ha... Ne znam. Evo, Marko Pjaca. On mi se posebno sviđa.

A Mamić bi, kažu najave, mogao ostaviti na klupi.

- Iskreno, nisam vjerovao da će biti ovako gusto do prosinca, da ćemo toliko bodova prosuti. Ali siguran sam da ćemo pobijediti i vratiti se na stare staze - kaže Mamić.

Riječani su kiksali u Zaprešiću protiv Intera odigravši tek 0-0 i pobjedom bi se Dinamo vratio na prvo mjesto HNL-a. Pobijedi li Hajduk, stigao na korak do Rijeke i dva ispred Dinama. Remi, dakle, nitko ne želi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu