Obavijesti

Sport

Komentari 19

Derbi s lijevog boka: 'Tuku' se za pobjedu, ali i reprezentaciju

Derbi s lijevog boka: 'Tuku' se za pobjedu, ali i reprezentaciju
1

Dinamov lijevi bek Josip Pivarić živi najljepše dane karijere, a Hajdukov lijevi bek Hrvoje Milić s navijačke tribine spustio se na teren. Bit će ovo borba lijevih bekova

VIDEO

Josip Pivarić igra najbolji nogomet u životu, od prozivanog je postao junak navijača “modrih”, a da bi sve bilo idealno, nedostaje mu još samo poziv u reprezentaciju. Jedan od konkurenata u toj priči bit će mu Hrvoje Milić. Na posljednjem derbiju bio je na jugu, među navijačima, a sad će pokušati “pobijediti” Pivarića u okršaju lijevih bekova.

Gledat će i novi izbornik, ma kako se on zvao, današnji poljudski derbi. I pratiti što rade Pivarić i Milić, kandidati za deficitarni lijevi bok reprezentacije. Iako, od Pivarića se puno moglo vidjeti i protiv Arsenala.

- Nemamo kad slaviti, stiže derbi. Nadam se samo da se nismo previše ispraznili, da će nam pobjeda protiv Arsenala biti samo dodatni motiv, dašak samopouzdanja. Trebamo na Poljud izaći autoritativno i uzeti sva tri boda. Nema mjesta nikakvom opuštanju, pa Rijeka je samo dva boda iza nas - upozorava Pivarić.

Majstor je za “majstore s mora” nikad u karijeri nije izgubio derbi. Štoviše, do onih 1-1 u prvom kolu ove sezone imao je sve pobjede. Prvi derbi odigrao je u ožujku 2012., a najdraži je...

- Onaj iz kolovoza prošle godine! Hajduk je do 91. minute vodio 2-1, vidjelo se da već slave pobjedu. A onda smo mi krenuli, u nadoknadi smo zabili dva gola. Uh, kakvo je bilo veselje - sjeća se Pivarić.

S jedne strane bilo je to veliko veselje, s druge silna tuga. Tugovao je i Hrvoje Milić, tad još igrač Rostova, ali uvijek strastveni navijač Hajduka. Debitirao je za “bijele” u kolovozu 2008. baš u derbiju, ali na Maksimiru. Ovo mu je prvi veliki derbi na Poljudu.

- Pamtim debi i prvi derbi, a ovaj ću, nadam se, pamtiti kao prvi na Poljudu i kao prvu pobjedu - optimističan je Milić.

Dok je igrao za Istru, menadžeri su ga doveli u Maksimir, Dinamo je sve dogovorio s njegovim klubom, ali Milić je rekao: “Hvala, ali ne hvala”.

- Da, mogao sam danas igrati u Dinamu, ali draže mi je biti s ove strane. Zna se za koga moje srce kuca i zato jedva čekam subotu, puni Poljud, sjajnu atmosferu... - kazao je Milić, koji je gledao i Dinamovu briljantnu partiju protiv Arsenala.

- Možda je Arsenal malo opuštenije ušao u utakmicu, ali Dinamo je bio zaista impresivan. No to bi i nama moglo ići u prilog. Sigurno su malo proslavili pobjedu, opustili se, pa bi tako mogli ući i u derbi - nada se Burićev lijevi bek, koji je izuzetno optimističan:

- Spremni smo mi ove sezone i za puno veće stvari od pobjede nad Dinamom. Ne želim pojačavati pritisak, ali siguran sam da ćemo, ako se budemo držali onoga što od nas traži trener Burić, mnoge iznenaditi. Trener je pokazao koliko vrijedi, sad je red na nama.

Red je i na njemu. Došao je na kraju prijelaznog roka, nije prošao pripreme, pa je i igrao “toplo-hladno”. A za ostvarenje cilja mora puno bolje:

- Žao mi je što se izbornik Kovač ovako rastao od reprezentacije, želim mu svu sreću, a novom izborniku želim da se plasira na EP u Francusku, gdje želim biti među 23 igrača.

Isti cilj ima i konkurent s lijevog boka. Hajdukov Osječanin Milić i Dinamov as iz Zeline Pivarić su vršnjaci, obojica rođeni 1989. godine, Pivarić je stariji tri mjeseca. Igraju na istoj poziciji, a derbi je idealna prilika za okršaj “prsa o prsa”. Dobro, neće ići jedan na drugoga, svatko je na svojoj strani, ali sigurno će biti pod povećalom. Obojica će biti u fokusu novog izbornika, jer Danijel Pranjić je na odlasku i traži se nova “prva ljevica reprezentacije”...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka