Obavijesti

Sport

Komentari 2

Derbi u Zaprešiću: Duel Kiša i Nestorovskog za najstrijelca...

Derbi u Zaprešiću: Duel  Kiša i Nestorovskog za najstrijelca...
3

Pobijedit će ona momčad koja se bolje snađe na blatnjavu terenu, najavio je trener HNK Gorice, Ilija Lončarević, derbi Druge HNL protiv Intera u Zaprešiću (18 sati)...

VIDEO

Samir Toplak jednu je sezonu proveo na klupi Gorice, a danas (18 sati) u derbiju će voditi izravnoga konkurenta Inter. U Zaprešiću je možda i najljepše dane karijere proživio Ilija Lončarević, danas trener Gorice. Obojica su sad u lovu na prvu ligu...

- Pobijedit će ona momčad koja se bolje snađe na blatnjavu terenu - uvjeren je Lončarević, koji je s Interom, tada Inkerom, 1992. osvojio prvi hrvatski Kup.

Više od dva desetljeća poslije tog pothvata jedan je od ključnih ljudi u goričkom projektu ulaska u najviši rang.

- Da smo prošle sezone imali igrača kao što je Tomislav Kiš, već bismo bili u prvoj ligi - uvjeren je Lončarević.

Hajdukov napadač na posudbi u Gorici skupio je već šest golova u pet utakmica.

- Nisam ga poznavao i nisam znao što očekivati od njega, ali brzo sam shvatio da je pravi igrač. Svaka momčad je sretna kad ima napadača koji u kontinuitetu zabija - dodao je Lončarević.

No Kiš na ljestvici strijelaca nije sam. Šest puta u pet utakmica zabio je i Ilija Nestorovski, koji vuče Inter prema prvoj ligi.

- Nestorovski je igrač koji pravi razliku, na njegovu individualnu kvalitetu smo i pobijedili u Lučkom ovog vikenda. Bez ikakve sumnje mogu reći da je to igrač za prvu ligu - hvali svog napadača Samir Toplak, koji je u seriji od četiri pobjede.

- Respektiram Goricu, no uvjeren sam u našu pobjedu jer smo u pozitivnoj seriji i ne mislimo stati - kazao je Toplak.

Velika opasnost po njega i Inter je činjenica da je Gorica bolja u gostima nego doma. Svih pet bodova prosula je na svom travnjaku, u gostima je oba puta slavila.

- Učinit ćemo sve da dođemo i do treće pobjede, vjerujem da možemo do bodova u Zaprešiću. Iako sam, iskreno, mislio da ćemo ove sezone promijeniti tu naviku da neobjašnjivo gubimo bodove doma. Nažalost, nismo uspjeli. U jednu ruku mi je jasno zašto, a opet ne mogu to objasniti... - rekao je iskusni Lončarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani