Obavijesti

Sport

Komentari 0

Deset razloga zašto bi Arsenal trebao osvojiti englesku ligu

Deset razloga zašto bi Arsenal trebao osvojiti englesku ligu
1

Arsenal je trenutno prvi na tablici bod ispred Cityja i Leicestera. Prema svemu, ovo bi mogla biti godina Arsenala. Telegraph donosi 10 razloga zašto bi mogli do titule

VIDEO

Arsenal je preuzeo prvo mjesto engleske Premier lige, a engleski mediji su se raspisali o mogućem osvajanju prvenstva. Deset razloga zašto bi Arsenal trebao osvojiti prvenstvo donosi Telegraph. Posljednji put 'topnici' su osvojili naslov 2003., a Englezi vjeruju kako bi ovo mogla biti njihova sezona. Evo i zašto.

1. Povijest je na njihovoj strani

Prije 12 godina, Arsenal je pobjedom 1-0 nad Blackburnom skočio na prvom mjesto PL-a. Na isti dan je pobijedio Aston Villu 2-0 i preuzeo vrh engleske lige. 

2. Europska forma

Pobjeda nad Blackburnom došla je kratko nakon razbijanja milanskog Intera 5-1 na Giuseppe Meazzi u sklopu Lige prvaka. Neki vjeruju da je pobjeda nad Olympiakosom bila sličnog karaktera.

3. Giroud zabija kao na traci

Francuski napadač Olivier Giroud dosta zabija u zadnje vrijeme, a došao je i do brojke od 50 golova u Premier ligi. Samo su dva nogometaša Arsenala zabila više u periodu kao i Giroud, a, primjerice, za 50 golova mu je trebala jedna utakmica manje nego Dennisu Bergkampu. 

4. Özil je kralj asistencija

Mesut Özil je ove sezone u ligi upisao 13 asistencija. Ima čak šest asistencija više od drugog Deulofeua i pet asistencija više od bilo kojeg drugog nogometaša top pet liga.

5. Bolji i od Henryja

Özil u prvih 16 kola ima osam asistencija više od Thierryja Henryja, koji je u sezoni 2003./'04. postavio rekord.

6. Sigurni čuvar mreže

Petr Čech se izjednačio s Davidom Jamesom po broju sačuvanih mreža. Mrežu je sačuvao 169 puta u samo 349 utakmica. To je čak 29 više od legendarnog golmana Arsenala Davida Seamana

7. Najbolja forma Premier lige

Nogometaši Arsenala su u najboljoj fizičkoj formi u Premier ligi. U tjednu kada su putovali u Grčku, protiv Aston Ville su istrčali 12.37 kilometara. Najviše u ligi do sad. 

8. Veliki izbor igrača na raspolaganju

U principu je dosta jednostavno zaboraviti da Arsenal proživljava krizu ozljeda. Nedostaju Alexis Sanchez, Santi Cazorla, Mikel Arteta, Francis Coquelin, Jack Wilshere i Danny Welbeck. No bez obzira, Arsenal pobjeđuje zahvaljujući širokoj klupi.

9. Rivali koji posrću

Arsenalov tradicionalni problem je što barem jedan rival igra odlično i u formi cijelo vrijeme dok on posrće. Ali sada je situacija drugačija - Manchesterskim momčadima nedostaje dosljednosti, Chelsea je odavno van titule za prvaka, a samo je pitanje vremena kad će Leicester početi padati.

10. Ali...

Ovdje se govori o Arsenalu... Wengerovi nogometaši su čak tri puta u zadnjih 10 godina bili prvi nakon 16 kola, a titulu su (u tim slučajevima) osvojili - niti jednom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje