Obavijesti

Sport

Komentari 182

'Poker' za kraj: Dinamo srušio Rijeku i upisao se u povijest...

'Poker' za kraj: Dinamo srušio Rijeku i upisao se u povijest...
43

Dinamo je postao prva momčad u povijesti HNL-a koja je zaključila sezonu bez poraza uvjerljivom pobjedom na Maksimiru (4-0) pred rekordnih 14.878 gledatelja

VIDEO

26 pobjeda, 10 remija, nula poraza. Dinamo je na sjajan način zaključio sezonu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske i postao prva momčad koja nije pretrpjela poraz u cijeloj sezoni HNL-a. U zadnjoj utakmici ove sezone "modri" su svladali Rijeku 4-0 pred rekordnih 14.878 gledatelja.

Tko je god od gledatelja zakasnio na početak utakmice, a takvih je bilo podosta, propustio je vodeći gol Dinama već u drugoj minuti. Ante Ćorić dao je povratnu loptu Marku Pjaci koji odmjerenim udarcem kroz šumu nogu dovodi domaćina u vodstvo.

Najbolju šansu utakmice gosti su propustili u 15. minuti. Anas Sharbini proigrao je Marina Tomasova koji se sjurio sam na Eduarda, zaobišao ga, ali nije imao dovoljno preciznosti u udarcu da vrati rezultat na početak.

Prijelomni trenutak utakmice zbio se u 28. minuti. Paulo Machado izveo je korner, najviši u skoku bio je Jérémy Taravel koji je glavom pogodio prečku, a lopta je potom pala malo iza gol-crte. Za pomoćnog suca Dejana Bergera bilo je to dovoljno za priznavanje gola. Dinamo je prije kraja prvog poluvremena zabio i treći gol. Pogodio je Josip Pivarić, ali je prije toga požurio na proigravanje pa je pomoćnik opravdano označio zaleđe.

Ponajbolji pojedinac Dinama Marko Pjaca zabio je i treći gol u mreži Vargića u 64. minuti. Mitrović je udario Soudanija po nozi, a Pjaca je bio nepogrešiv s bijele točke. Posljednji je gol postigao Soudani samo devet minuta potom. Sve je sam napravio Soudani i zaključio sezonu 11. golom u prvenstvu.

Osam minuta prije kraja dogodila se krajnje nesvakidašnja situacija. Zoran Mamić htio je u igru uvesti rezervnog golmana Marka Mikulića, no publika je prizivala Ognjena Vukojevića, koji je uoči oproštajne utakmice dobio poklon za 125 nastupa u "modrom" dresu. Vukojević se ustao s klupe i krenuo prema terenu, a za njegov je ulazak bio i Zdravko Mamić, na što je Zoran protestirao i otišao u svlačionicu.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Dinamo - Rijeka 4-0 (Pjaca 3', 64', Taravel 28', Soudani 73')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani