Obavijesti

Sport

Komentari 174

Dinamo na Ángelovim krilima potvrdio deseti naslov prvaka!

Dinamo na Ángelovim krilima potvrdio deseti naslov prvaka!
6

Nogometaši Dinama svladali su Split 5-1 na Parku mladeži u 32. kolu Prve lige i pobjegli Rijeci na nedostižnih 15 bodova prednosti. Henríquez je zabio hat-trick...

VIDEO

Dinamo slavi svoju "décimu"! Maksimirski je klub svladao Split čak 5-1 na Parku mladeži u subotnjoj utakmici 32. kola MAXtv Prve lige te matematički potvrdio 17. naslov prvaka Hrvatske i deseti u nizu četiri kola prije kraja.

"Modri" sad imaju 80 bodova, Rijeka 65 i u slučaju da bijeli do kraja dobiju sve utakmice, a plavi izgube, Zagrepčani bi bili bolji zbog međusobnog omjera.

Junak Dinamova slavlja u taboru crvenih je Ángelo Henríquez. Čileanac je na najbolji mogući način odgovorio na otkup ugovora s Manchester Unitedom postizanjem hat-tricka, čime se izjednačio na drugom mjestu ligaške ljestvice strijelaca s Dejanom Radonjićem iz Istre 1961. Obojica imaju po 16 golova, a na vrhu je Andrej Kramarić koji je samo u prvom dijelu sezone zabio 21.

Nakon početka bogatog prilikama na obje strane, "modri" su poveli u 23. minuti. Danijel Zagorac srušio je Henríqueza u šesnaestercu domaćih, a sudac Igor Križarić pokazao je na penal. Ángelo je bio siguran i doveo Dinamo u vodstvo.

Samo sedam minuta poslije bilo je 2-0. Arijan Ademi napravio je više od pola posla asistencijom za Henríqueza kojemu nije bilo teško iz blizine uklizati i poslati loptu u mrežu.

Tračak nade splitovcima donio je Antonio Mršić golom za 2-1 u 43. minuti nakon dodavanja Sokola Cikalleshija. Ipak, "modri" nisu dozvolili da im vodstvo isklizne iz ruku te su nakon samo 13 minuta u nastavku zabili i treći gol. Henríquez je potvrdio hat-trick krasnim udarcem s 20-ak metara u lijevu stranu Zagorčeva gola.

Stvari su od loših postale još gore za Split u 65. minuti, kad je drugi žuti karton dobio Slavko Blagojević. Dinamo je brojčanu prednost okrunio dvama golovima u završnici; prvo je Ante Ćorić precizno odmjerenim udarcem sa 17-18 metara zabio četvrti, a već u sljedećoj minuti Armin Hodžić i završni, peti gol u mreži domaćih.

Osim što je ubilježio visoku pobjedu, potvrdio naslov i nastavio niz neporaženosti u ovoj sezoni MAXtv Prve lige, Dinamo je pokazao zube protivniku u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, koje će se 20. svibnja odigrati na maksimirskom stadionu.

MAXtv Prva liga, 32. kolo:

  • Split - Dinamo 1-5 (Mršić 43' / Henríquez 22 (pen.), 30', 57', Ćorić 78', Hodžić 79')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka