Obavijesti

Sport

Komentari 8

Dinamo na nosilima: Već peta teška ozljeda kod "modrih"...

Dinamo na nosilima: Već peta teška ozljeda kod "modrih"...
4

NESRETNA PETORKA Četiri Fernandesova suigrača ove su sezone morala ići na višemjesečnu stanku. Čileanac je peti. Operirali su ga nakon utakmice sa Splitom

VIDEO

U samo dva mjeseca Dinamo je na duže vrijeme ostao bez četvorice važnih igrača. Addy i Taravel ozlijedili su se u veljači, Zvonko Pamić u ožujku, a Fernandes u travnju.

- Ovo što nam se događa je previše... Ne znam što bih rekao. Vjerujem da ćemo uspjeti završiti sezonu s igračima koje imamo - rekao je utučeni Zoran Mamić.

U veljači se prvo ozlijedio novopridošli stoper Jeremy Taravel. Na treningu su mu otišli prednji križni ligamenti. Nisu se u Dinamu ni oporavili od šoka, a u Rijeci je otišlo koljeno Leeju Addyju. Dijagnoza? Šest mjeseci stanke. Potom su u ožujku u Koprivnici križni ligamenti popucali Zvonku Pamiću. Dijagnoza identična, šest mjeseci stanke i oporavka.

- Morat ćemo kupiti popriličan broj igrača kako bismo spremni dočekali Ligu prvaka - rekao je trener Dinama i nagovijestio dolazak argentinskog stopera. No europske ambicije doživjele su u Parku mladeži veliki udarac. Jedan od najboljih igrača izgubljen je za sljedećih šest mjeseci.

Čini se kako lom noge ne znači i Fernandesov oproštaj od Maksimira.

- Bez obzira na ovu tešku ozljedu, sve ostaje isto. Otkupit ćemo Fernandesov ugovor - kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Za otkup njegova ugovora od Bayer Leverkusena Dinamo bi morao platiti 2,5 milijuna eura, što bi bio najveći dolazni transfer u povijesti maksimirskoga kluba. Dosad je rekord držao Adrian Calello s 2,2 mil. eura.

A Čileanac se gotovo sigurno neće oporaviti do srpnja, kad je Dinamu najpotrebniji. Već sredinom srpnja počinju kvalifikacije za Ligu prvaka, a “modrima” treba zdrav igrač u punoj formi. Stoga bi čelnici Bayera, svjesni težine Fernandesove ozljede, možda i mogli spustiti cijenu...

"Modra" bolnica:

  • Said Husejinović je krajem 2013. ozlijedio ligamente. Oporavio se.
  • Jeremy Taravel u veljači je na treningu ozlijedio križne ligamente.
  • Zvonko Pamić u ožujku je potrgao prednji križni ligament.
  • Leeju Addyju u Rijeci na derbiju otišlo je koljeno. Pauza šest mjeseci.
  • Junior Fernandes pauzira zbog loma noge. Rugašević mu je slomio fibulu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija