Obavijesti

Sport

Komentari 273

Dinamo zaključio polusezonu bez poraza pred 710 gledatelja

Dinamo zaključio polusezonu bez poraza pred 710 gledatelja
6

Niti Ante Čačić nije mogao pomoći Slaven Belupu da iznenadi Dinamo u Maksimiru, ali je njegova momčad pružila solidnu predstavu. Nakon gubitka 3-0 zabila je dvaput

VIDEO

Ante Čačić radi sjajan posao od preuzimanja Slaven Belupa. Imao je tri pobjede i remi, a umalo je iznenadio i Dinamo u Maksimiru. "Modri" su nakon sat vremena igre vodili 3-0, a na kraju su morali strepiti za tri boda. No pobjeda za oproštaj od 2014. ipak je ostala domaćinu.

Golijadu je u Maksimiru otvorio Marko Pjaca postigavši svoj četvrti gol u četiri dana. Junior Fernandes prošao je po lijevoj strani i dao Pjaci kojemu iz blizine nije bilo teško zabiti za 1-0. Dinamo je držao inicijativu sve do kraja prvog poluvremena, ali lopta nije htjela ući u mrežu. No onda je u zadnjim trenucima pred odlazak na odmor ipak ušla.

Opet je to bila brza akcija po boku, ovaj put po desnoj strani. Kombinirali su Duje Čop i Domagoj Antolić, a napadač je zaključio napad svojim prvim golom na utakmici.

Vidio je Čačić da Slaven s takvom igrom neće moći parirati "modrima" pa je na poluvremenu uveo Danijela Cesarca. "Farmaceuti" su se više otvorili, ali zabijali su opet domaćini, i to Duje Čop, kojemu je ovaj put asistirao Ivo Pinto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije taj gol, međutim, obeshrabrio Koprivničane, pa su u preostalih 30 minuta probali spasiti što se spasiti da. Kada je 18 minuta prije kraja Mateas Delić smanjio zaostatak na 3-1 fantastičnim udarcem s 20-ak metara koji je od stative odsjeo iza Eduarda, činilo se da je to samo počasni gol. I to u pravom smislu riječi; naime, Slaven do tog trenutka gol Dinamu u Maksimiru nije zabio punih devet godina.

No nije tu bio kraj iznenađenjima u finišu. Minutu prije kraja Stjepan Geng fino je ubacio za Cesarca, a Čačićev adut s klupe potpuno nadskočio svoje čuvare Pinta i Sigalija i glavom pogodio malu mrežicu za 3-2. Imao je Slaven u nadoknadi slobodnjak za potpuni preokret, ali on nije prošao prvu liniju domaće obrane.

"Modri" su tako osigurali 15. prvenstvenu pobjedu i s prednošću od deset bodova očekuju sutrašnji sraz Rijeke i Zagreba da vide kakve će startne pozicije biti na početku proljetnog dijela sezone. Mrlju na solidnu predstavu Mamićeve momčadi dala je činjenica da se na tribinama skupilo tek nešto više od 700 ljudi. Slaven ostaje na sedmom mjestu s pet bodova više od opasne zone.

Šimunić se oprostio

Iako mu je Zoran Mamić htio dati priliku da se od nogometa oprosti nastupom na travnjaku, Josip Šimunić nije mogao zaigrati protiv Slavena zbog ozljede. No zato su se u Dinamu dosjetili legendarnom Joeu dati prigodan poklon, dres s brojem nastupa u "modrima" (116) i natpisom "svi smo mi Joe", što je malobrojna publika nagradila pljeskom. Posljednju utakmicu odigrao je protiv Opatije u Kupu.

Luka Stanzl/PIXSELL

Zoran Mamić:

- Zadovoljan sam što smo polusezonu zaključili bez poraza. Primili smo ta dva gola, ali ovaj put imam razumijevanja, enormna je potrošnja igrača u posljednje vrijeme i možda nesvjesno skidanje noge s gasa. 710 ljudi na tribinama? A što mi tu možemo?

Ante Čačić:

- Nakon devet godina zabili smo gol u Maksimiru, po raspoloženju igrača u svlačionici vidim da sam dobio potvrdu da na proljeće možemo nastaviti sjajan niz i sačuvati prvoligaški status. Kad sam dolazio, bili smo zadnji s bodom iza Zadra, a sada smo sedam bodova ispred Zadra i pet ispred Osijeka. Da nastavimo tom dinamikom, bili bismo u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz