Obavijesti

Sport

Komentari 49

Dinamo su procijenili na 30-ak milijuna €, a igrači vrijede 60?!

Dinamo su procijenili na 30-ak milijuna €, a igrači vrijede 60?!
4

Sumnjam da će privatizacija proći. Navijači ne žele da njihov klub bude u nečijem vlasništvu. A i ne vjerujem da postoji pacijent koji bi kupio Dinamo, smatra Ćiro...

VIDEO

Prije točno tri mjeseca europski prvak Barcelona prodala je engleskom prvaku Chelseaju 28-godišnjeg napadača Pedra Rodrigueza za 30 milijuna eura. Za te novce Roman Abramovič mogao je kupiti GNK Dinamo! 

I ne samo to, imao bi pod budnim oko Antu Ćorića, Josipa Brekala i ostale klince koji će, dok Pedro bude pričao unucima kako je igrao s Messijem, biti velike europske zvijezde. 

U procjenu ne ulaze igrači

Upravo toliko, 30 milijuna eura, trebala bi biti vrijednost Dinama u nadolazećoj privatizaciji kluba.

- Ta cifra od 30 milijuna eura je otprilike najbliža. To bi trebalo biti tu negdje, ali pričekajmo još malo, sve bi trebalo biti jasno kroz dva, tri mjeseca. Jedina je primjedba je što u tu procjenu ne ulazi vrijednost igrača - rekao je Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

E, sad, je li ta cijena od 30 milijuna eura realna ili ipak preskromna i podcjenjivačka vrijednost 10-erostrukog uzastopnog hrvatskog prvaka...

- A tko će to znati? Teško je to reći dok ne dobijemo službenu potvrdu. Ali, kako god bilo, sumnjam da će to uspjeti - počeo je Ćiro Blažević, koji je jednom, početkom 90-ih godina, bio vlasnikom Dinama.

- Oni koji su najvažniji, a to su navijači, teško će se pomiriti da je njihov klub u nečijem vlasništvu. Jako sam skeptičan. Zapravo, ne vjerujem da će se naći pacijent koji bi kupio Dinamo - kaže Ćiro.

Možda se i nađe, jer cijena od 30 milijuna eura i nije velika, ako se zna da momčad Dinama trenutačno vrijedi najmanje dvostruko! 

Hajduk skuplji od Dinama

Štoviše, čini nam se da je Dinamo ovdje dosta podcijenjen. Jer Hajduk je u pretvorbi vrijedio 260 milijuna kuna, više nego Dinamo.

- Naravno da bi cijena bila i viša da je stadion Maksimir u vlasništvu Dinama, no nije, on je u vlasništvu Grada Zagreba - kaže Barišić, koji smatra da Uskokova akcija i zatvaranje izvršnog predsjednika Zdravka Mamića nije utjecala na spomenutu vrijednost kluba.

Mamić ne "spušta" cijenu

- Nema šanse. Sve ovo što se događa oko Zdravka nema veze s procjenom vrijednosti kluba. Proces privatizacije i procjene počeo je puno prije svega ovoga - kaže Barišić.

Naravno da se odmah razgovaralo i o potencijalnim kupcima. Jedni smatraju da bi najbolje rješenje bilo kad bi klub uzeli stranci, drugi su za hrvatske ulagače, treći imaju neke svoje ideje i računice.

- A sve je moguće. Svi mogu kupiti. Mogu i  članovi Dinama, mogu i svi građani i pravni subjekti u Hrvatskoj, mogu i stranci. Moramo vidjeti interesante, a tek onda ćemo sjesti i dogovoriti se. Naravno, ako sve to pustimo u proceduru - objasnio je predsjednik Dinama sljedeće korake.

Kako bi se omogućila pretvorba, Dinamu je potrebna suglasnost povjerenstva Ministarstva prosvjete, obrazovanja i sporta za sportske profesionalne klubove jer se bez nje ne može krenuti u preoblikovanje. Dinamo im mora predati elaborat, no nisu uspjeli jer je sjednica Povjerenstva odgođena. Dvoje članova imali su zdravstvenih poteškoća pa će čelnici Dinama morati pričekati sljedeću, koja bi trebala biti na rasporedu sredinom prosinca.

Dinamo kao Pedro Rodriguez

Čim se u Zagrebu prvi put spomenula privatizacija, navijači su bili oduševljeni. Vidjeli su je kao rješenje za sve probleme, čak je većina njih odmah naglasila da će kupiti dionice voljenog kluba. 

No nitko nije mogao reći koliko njihov klub vrijedi. Svi kupovi, prvenstva, naslov Kupa velesajamskih gradova, brend grada Zagreba, Ćorić, Pivarić, najtalentiraniji juniori u povijesti kluba... Sve to za cijenu Pedra Rodrigueza?!

Kako je Hajduk vredniji?

Dinamu je problem što stadion nije njihov, nego gradski. No nije ni Poljud Hajdukov, pa su ipak vredniji od Dinama.

Liga prvaka ne vrijedi ništa?!

Dinamo već desetu godinu zaredom igra u Europskoj ligi ili Lig prvaka. Nije valjda da to ništa ne vrijedi i ne ulazi u cijenu kluba?!

Isisavanje novca iz kluba

Uskok tereti  Zdravka Mamića da je iz kluba izvukao gotovo 80 milijuna kuna, no predsjednik Barišić tvrdi da to nije naštetilo klubu pri procjeni.

Transfermarkt: 59 milijuna eura

Prva momčad vrijedi tek nešto manje od 60 milijuna €. A gdje je još sjajna generacija mladih: Šemper, Brekalo, Moro, Lovren mlađi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani