Obavijesti

Sport

Komentari 91

Dinamova 'petarda' Partizanu: To je bilo puno više od sporta

Dinamova 'petarda' Partizanu: To je bilo puno više od sporta
13

Prošlo je točno 18 godina od Dinamovog demoliranja Partizana na Maksimiru 5-0. Ždrijeb bi i ove godine mogao spojiti ova dva kluba, ako se poklopi nekoliko stvari

VIDEO

Predsjednik Franjo Tuđman mi je na uho šapnuo: "Dobro, pa moglo je to biti i malo bolje. Ha, ha, ha". Onako, nije se šalio, bio je sretan, ali na svoj suzdržan način, prepričao je Marijan Vlak anegdotu sa slavlja u Okrugljaku nakon Dinamove 5-0 pobjede protiv Partizana na današnji dan prije točno 18 godina.

VIDEO

Ždrijeb je te 1997. godine spojio Dinamo i Partizan u 2. pretkolu Lige prvaka. Srpski klub stigao je na Maksimir s 1-0 iz prve utakmice u kojoj su "modri" dosta toga promašili. Dinamo je u uzvratu razbio "crno-bijele".

Na Maksimiru se natiskalo 40.000 navijača, a stadion je bio pun dva sata prije utakmice. Cvitanović i Marić zabili su po dva gola, Viduka je zabio jedan za jednu od najvećih Dinamovih pobjeda u povijesti.

Partizanu nije pomogao ni smiješni penal koji je Dražen Ladić obranio. A da ne bi bilo zabune, Dinamov golman obranio je i drugi pokušaj nakon penala. Za Dinamo su igrali Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71' Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67' Petrović), Viduka (od 75' Tomas) i Cvitanović.

- Cijela Hrvatska taj je dan bila na nogama. Pravi spektakl i nešto što nikad neću zaboraviti. To mi je sigurno najdraža pobjeda u karijeri, igračkoj i trenerskoj. Bilo je to više od sporta jer je to bila prva službena utakmica nakon rata - rekao je Marijan Vlak.

Dinamo protiv Partizana u 4. pretkolu? Moguće

Ždrijeb bi i ove godine mogao spojiti zagrebački i beogradski klub u 4. pretkolu Lige prvaka. Ako ispadnu dva nositelja, Dinamo se prebacuje u status nositelja.

Naravno, Dinamo i Partizan prvo moraju proći prepreke u 3. pretkolu. "Modri" su odigrali tek 1-1 protiv Moldea, dok Partizan ima 1-1 s gostovanja protiv Steaue.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju