Obavijesti

Sport

Komentari 43

Dinamovih 100 posto: 'Modri' nikada nisu ispali u ovoj fazi

Dinamovih 100 posto: 'Modri' nikada nisu ispali u ovoj fazi
6

Od uvođenja novog sustava kvalifikacija za prvake i neprvake, Dinamo iz 12 utakmica ima ukupno osam pobjeda, tri remija i jedan poraz, uz gol razliku 23-7

VIDEO

Uoči prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka u kojoj Dinamo na Maksimiru dočekuje luksemburšku Folu prisjetili smo se kako su zagrebački 'modri' prolazili u toj fazi natjecanja od uvođenja novog sustava kvalifikacija za prvake i neprvake. Iz 12 utakmica ima Dinamo ukupno osam pobjeda, tri remija i jedan poraz, uz gol razliku 23-7, no krenimo redom. 

2009/10.: Pyunik (0-0, 3-0)

Sanjin Strukic/PIXSELL

Protivnik Dinamu bio je armenijski Pyunik. U prvoj utakmici 14. srpnja u Erevanu 'modri' su u sastavu Butina - Etto, Bišćan (Barbarić 46'), Lovren, Carlos - Badelj, Vrdoljak, Sammir - Sivonjić (Kramarić 75'), Papadopoulos (Slepička (65'), Mandžukić, a pod vodstvom Krunoslava Jurčića odigrali samo 0-0. Iako je Dinamo tada dominirao s 20 udaraca prema golu domaćina, mreže su ostale netaknute. U uzvratnoj utakmici sedam dana kasnije na Maksimiru Jurčić je počeo utakmicu s Pedrom Moralesom umjesto Ilije Sivonjića, a tijekom susreta još su ušli Mathias Chago umjesto Sammira, Ivan Tomečak umjesto Moralesa te Slepička umjesto Papadopoulosa. Dinamo je slavio 3-0, a golove su zabili Mandžo u 30., Badelj u 61. te Lovren u 66. minuti susreta. 

2010/11.: Koper (5-1, 0-3)

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sljedeće godine 'modrima' je protivnik bio slovenski Koper protiv kojeg će sutra igrati Hajduk u drugom pretkolu Europske lige. U prvoj utakmici pred oko 10.000 gledatelja na Maksimiru Dinamo je s uvjerljivih 5-1 praktički osigurao prolazak dalje. Velimir Zajec je na teren izveo sastav Butina - Etto, Bišćan, Mesarić, Ibanez - Badelj, Chago, Sammir, Morales - Slepička, Mandžukić, a zaigrali su i Barbarić, Calello te Sivonjić. Poveli su gosti u 11. golom Bubanje, no onda je Mandžo zabio u 31. i 63, Slepička u 38., Sammir u 77. te Etto u 81. minuti. U uzvratu sedam dana kasnije navijači Dinama strahovali su do zadnje sekunde, ali se onda na kraju ipak plasirali u sljedeći krug. Bez Mandže i Badelja, zaigrali su Dodo i Sivonjić, a domaćini su u 78. minuti nakon crvenog kartona Bišćana iz penala zabili za 3-0 te do kraja utakmice ganjali još jedan gol koji bi ih odveo dalje. Srećom po 'modre', nisu uspjeli. Zbog crvenog Bišćanu, na teren je ušao Dario Šimić, a spomenimo i kako je za Koper tada igrao nekadašnji lijevi bek Dinama Kristijan Polovanec. 

2011/12.: Neftči (3-0, 0-0)

Robert Belosevic/PIXSELL

Sljedeće sezone istog datuma Dinamo je u prvoj utakmici na punom Maksimiru ugostio azerbajdžanski Neftči. Kruno Jurčić je na teren izveo sastav Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Sammir, Badelj, Leko, Alispahić - Krstanović, Beqiraj, a zaigrali su i Mateo Kovačić, Ivan Tomečak te Ante Rukavina. 'Modri' su lako slavili 3-0, a zabili su Badelj u 37. te Krstanović u 46. i 65. iz penala. Dinamo je šest dana kasnije u uzvratu u Bakuu mirno zadržao 0-0 te se plasirao u daljnju fazu natjecanja. 

2012/13.: Ludogorec (1-1, 3-2)

Slavko Midzor/PIXSELL

'Modri' su pod vodstvom Ante Čačića u Razgrad protiv Ludogoreca 18. srpnja istrčali u sastavu Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Kovačić, Badelj - Tomečak, Sammir, Ibanez - Čop. Zaigrali su još Alispahić, Beqiraj i Rukavina, a Dinamo je izvukao 1-1 golom Rukavine u sudačkoj nadoknadi. Ante je u igru ušao tri minute prije toga umjesto Tomečaka. Dinamo je sedam dana kasnije pred nešto manje od 20.000 gledatelja na Maksimiru u pravom trileru prošao dalje u doslovno zadnjim sekundama utakmice. Gosti su poveli u 12. minuti, a Dinamo je izjednačio preko Rukavine u 33. Samo tri minute kasnije Ludogorec ponovno vodi, a u 60. Rukavina ponovno izjednačuje rezultat. Međutim, zbog više golova u gostima tim je rezultatom Ludogorec imao prolaz dalje. Igrala se čak osma minuta sudačke nadoknade kada je Vida zabio za prolaz. Bio je to trenutak koji će teško zaboraviti svaki ljubitelj Dinama. 

2013/14.: Fola (5-0, 1-0)

Daniel Kasap/PIXSELL

Pretprošle godine u istoj fazi Dinamo je igrao i protiv večerašnjeg protivnika. U prvoj utakmici 16. srpnja 'modri' su već na gostovanju slavili 'petardom'. Kruno Jurčić izveo je sastav Migliore - Pinto, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi, Pamić - Soudani, Husejinović, Fernandes - Čop, a zaigrali su još i Antolić, Kramarić i Halilović. Strijelci su bili Soudani u 59. i 63., Čop u 64., Ademi 75. te Fernandes u 79. minuti. U uzvratu sedam dana kasnije pred samo devet tisuća gledatelja Dinamo je u praktički rezervnom sastavu rutinski s 1-0 prošao dalje, a pobjednički gol zabio je Andrej Kramarić u 78. minuti iz penala. 

2014/15.: Žalgiris (2-0, 2-0)

Igor Kralj/PIXSELL

Prošle sezone na isti ovaj datum, također u 21 sat, Dinamo je u prvoj utakmici pred samo četiri tisuće gledatelja svladao litavski Žalgiris 2-0. Zoran Mamić na teren je poslao ovih 11: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Ibanez - Ademi, Brozović - Soudani, Antolić, Machado - Čop, a minutažu su dobili i Andrijašević, Pjaca te Goncalo. Strijelci za pobjedu bili su Soudani u 58. te Antolić u 70. minuti susreta. Na uzvratu u Vilniusu sedam dana kasnije umjesto Sigalija, Soudanija i Čopa zaigrali su Šimunović, Radonjić i Pjaca, a rezultat je bio isti 2-0 za Dinamo. Ponovno je zabio Soudani, i to odmah na početku drugog poluvremena kada je ušao u igru, a drugi gol djelo je Šimunića u 49. minuti susreta. Priliku je tada ponovno dobio i Goncalo, ali i Ante Ćorić koji bi večeras trebao biti puno važniji igrač u momčadi Dinama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka