Obavijesti

Sport

Komentari 7

Pobjeda za Ukrajinu: Ovo je za one čija su djeca na bojišnici

Pobjeda za Ukrajinu: Ovo je za one čija su djeca na bojišnici
20

Srčanom izvedbom igrači Dnjipra izborili su ulazak u finale Europske lige, a stotine navijača u ukrajinskim zastavama slavile su s igračima. Bila je to pobjeda za narod

VIDEO

Milorad Mažić označio je kraj utakmice, a stotine navijača ušle su na travnjak Olimpijskog stadiona u Kijevu. Dnjipro je ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba ušavši u finale Europske lige.

Nije to bila samo pobjeda Davida protiv Golijata, renomiranog Napolija; bila je to večer slavlja za napaćeni ukrajinski narod koji više od godinu dana nema mira zbog rata na istoku zemlje. I zato nije čudno što je na Olimpijskom stadionu bilo mnoštvo onih koji su slavili ogrnuti u zastave plavo-žute boje.

- Danas smo igrali za sve Ukrajince, pogotovo one čija su djeca sada na bojišnici. Siguran sam da su gledali ovu utakmicu. Momci, ovo je za vas - izjavio je nakon pobjede nad Talijanima (1-0) trener Dnjipra Miron Markevič.

Jevgen Seleznjov ponovno je bio koban za Napolitance. Nakon gola iz zaleđa u prvoj utakmici, napadač ukrajinske momčadi zabio je i u uzvratu. Nije ni sada moglo proći bez sumnji: pogodio je Seleznjov glavom kad su se Raúl Albiol i on međusobno potezali za dres.

- Nisam vidio kako ga je zabio, ali sigurno je bio jako vrijedan gol. Emocije su me preplavjele. Napoli je dobra momčad, odmah iza Juventusa po potencijalu - kazao je Markevič i dodao:

- Danas smo igrali za one koji su vjerovali u nas. Prije utakmice bilo je puno skeptika, ali mi smo dokazali da smo prava momčad. Igrali smo puno bolje nego u Napulju i zasluženo smo pobijedili.

Važan kotačić u redovima finalista Europske lige je Nikola Kalinić. Hrvatski napadač ove je sezone zabio četiri gola u Europi, a u uzvratu protiv Napolija dobio je zadnjih 15 minuta u kojima je imao dvije odlične šanse.

Nastavio je Nikola putem Ivana Rakitića koji je u lanjskom finalu igrao za Sevillu te podigao pehar. Hoće li takve sreće biti i Kale?

- Još uvijek ne razmišljam o Varšavi, ali vjerujem da možemo do kraja - zaključio je 64-godišnji Markevič koji je prošle sezone preuzeo Dnjipro, a prije toga četiri godine bio izbornik ukrajinske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja