Obavijesti

Sport

Komentari 100

Do početka EP-a su 64 dana: U kakvoj su formi Bilićevi igrači?

Do početka EP-a su 64 dana: U kakvoj su formi Bilićevi igrači?
7

Napad je jedini koji nam nudi malo olakšanja i brige nema. Obrana je problem, a ako protivnik zatvori Luku u vezi, kako se sad čini, bit ćemo u velikim problemima

VIDEO

Do početka Europskog prvenstva ostala su 64 dana, a pogled na formu hrvatskih reprezentativaca ne nudi preveliki optimizam. Slaven Bilić nema širinu kao što imaju protivnici u skupini, Španjolci ili Talijani pa će svaki raspoloženi igrač biti zlata vrijedan. Uostalom, još se niti ne zna izbornikov popis tako da se nogometaši bore i za sebe. Sigurni su samo rijetki, Pletikosa, Srna i Modrić, oni će vjerojatno imati mjesto i u početnom sastavu.

Napadači - četvorica sigurnih, dvojica u formi

Ako pogledamo tko je igrao, odnosno bio na klupi u posljednjoj utakmici 'vatrenih', protiv Švedske, u najboljoj je formi Mario Mandžukić. Igra redovito, ali ne sporedne uloge, već glavnu. Asistira i zabija, a došao je do brojke od 11 golova u Bundesligi. Na Euro će, osim ako ne bude ozljeda, ići, ali mjesto među 11 mu još nije sigurno. Konkurencija mu je svakako Nikica Jelavić. Došao je u novi klub, igra i počeo je zabijati. Osjeća se moćno. U napadu još imamo i probuđenog Olića, a Eduardo da Silva je uvijek opasan. Njih četiri će vjerojatno biti u avionu za Poljsku, a za preostalo mjesto u napadu bore se Kalinić, Klasnić i zaboravljeni Petrić.

Veznjaci - samo je Luka siguran

Što se tiče veznog reda, u specifičnoj smo situaciji. Ivan Perišić igra malo, a zabija redovito za Borussiju Dortmund. Rakitić je jednu utakmicu na terenu, drugu na klupi, a isto vrijedi i za Dujmovića. Niko Kranjčar malo igra, a Ognjen Vukojević redovito za Dinamo Kijev i on ozbiljno konkurira za zadnjeg veznog. Luka Modrić je mozak ekipe i na njegovim leđima nosimo ambicije, ali kod njega je očigledan pad u formi. 

Braniči - najslabija karika repke

Ni obrana nije sjajna. Ćorluka je igrao, ali se ozlijedio. Lovren obratno, ali igra sve bolje. Kapetan Srna je, kao i uvijek, jedan od onih na koje možemo bezrezervno računati u obrani, ako ga izbornik ne postavi u vezu. Schildenfeld igra konstantno u 2. njemačkoj ligi, kao i dinamovci Vida i Vrsaljko, ali njihove lige nisu toliko jake i to je svakako hendikep.

Golmani - brane i u formi su

Golmani nam stalno brane i to je za pohvalu. Subašić je izborio mjesto na vratima Monaca, a Pletikosa Rostova. Kelava je neprikosnovena 'jedinica' Dinama, međutim, problem je isti kao i onaj u tekstu malo iznad. Ne brane u elitnim ligama protiv najboljih, a javnost je baš oko golmana i najpodijeljenija. Jedni bi Stipu, a drugi Kelavu i misle da je njegovo vrijeme. 

Bilića brine obrana, napad ga ohrabruje

Sve u svemu, Biliću trenutno nije lako. Obrana je svakako najveći problem, a rezultata bez posljednje linije nema. U vezi imamo puno potencijala, ali treneri u klubovima očigledno to ne vide. Ako nam protivnik zatvori Luku, kako sada to izgleda, bit ćemo u problemima. Napad je jedini koji nam nudi bar malo olakšanja i tu brige nema.

Ipak, možda se do početka Eura nešto i promijeni, ionako ima više od dva mjeseca do početka, a kad je bilo potrebno naši su na velikim natjecanjima uvijek bili 'pravi'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše