Obavijesti

Sport

Komentari 56

Dobro došao u Split: Francka Zou već prozvali - Frane Zolja

Dobro došao u Split: Francka Zou već prozvali - Frane Zolja
3

NA POLJUDU VOLE STRANCE Od Avieja Lestera, odnosno Ante Lustera, do Artema Milevskog zvanog Mile Viski... Svaki stranac u Hajduku dobije nadimak

VIDEO

Splitski je običaj da strani sportaš dobije nadimak čim stigne u Split.

Jedan od prvih, Amerikanac Avie Lester, na Gripama je od milja postao Ante Luster. Zdepastog Massa Sarra navijači Hajduka prozvali su Masa, Brazilac Patinho je zbog nespretnosti od suigrača prozvan Lopatinjo, a njegov kolega Cassio dobio je nadimak po nešto popularnijem proizvođaču satova Seiko. Kouassi je bio Kvasina, Milevski je još Mile Viski, a Franck Ohandza Zoa je - Frane Zolja.

U Splitu su strani sportaši uvijek dobrodošli, navijači su im čak i skloniji od domaćih. Lesteru su redovito skandirali "Ju-es-ej" (USA), zbog Massa Sarra su na utakmice nosili zastave Liberije, a nema sumnje kako će uskoro na sjeveru Poljuda osvanuti i zastava Kameruna, pogotovo ako Franck Ohandza Zoa, odnosno Frane Zolja, kako su ga odmah prozvali, bude redovito parao protivničke mreže.

- Na prvi pogled Frane izgleda malo zdepasto, no jako je mišićav i moćan te je, netipično za igrače iz Afrike, uvijek prvi na svim vježbama. Jako mu je stalo da se dokaže u Hajduku jer je u reprezentaciji Kameruna smjena generacija, pa se nada pozivu izbornika - hvale ga na Poljudu.

Kako i ne bi kad je jedan od rijetkih koji su u prvom ogledu s Sillamäe Kalevom zadovoljili trenera Burića.

- E pa ja nisam zadovoljan jer nisam postigao gol. A to znači da kao napadač nisam napravio ono što je moj posao - samokritičan je simpatični Kamerunac, koji je, istina, dva puta poslao loptu iza leđa golmana Starodubceva, no oba su mu opravdano poništena zbog zaleđa.

Ohandza je imao neobičan put, iz Kameruna je otišao igrati u Tajland, potom u Njemačku, Grčku, a prošlu sezonu završio je u drugoligašu Sesvetama. Sad je stigao u Hajduk, u kojem je s 23 godine jedan od najstarijih i najiskusnijih. Prvi dojam je dobar, bit će pojačanje za "bile".

- Iznenadio sam se koliko su mi suigrači mladi, ali i koliko su talentirani. Za sebe još mislim da sam mlad, ali oni su tek na pragu punoljetnosti. U Estoniji nije bilo dobro, no vjerujem da ćemo uskoro biti puno bolji, pogotovo kad se uigramo - nada se Zoa.

Nema puno vremena, uzvrat je u četvrtak u Dugopolju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili