Obavijesti

Sport

Komentari 158

Domagoj Vida prošao liječnički te je potpisao za Dinamo Kijev

Domagoj Vida prošao liječnički te je  potpisao za Dinamo Kijev
1

Odlaskom Domagoja Vide Jurčić je ostao na dva stopera, Josipu Šimuniću i Anti Puljiću, što je čak i za 14 utakmica, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva - premalo

VIDEO

Domagoj Vida obavio je i posljednju formalnost prolaskom liječničkog pregleda te je u srijedu poslijepodne potpisao za Dinamo Kijev. Ugovor bi mu trebao jamčiti milijun eura godišnje.

Dva Dinama dogovorila su da će zagrebačkom pripasti šest milijuna eura, a Vida bi za novu momčad trebao debitirati na Valentinovo, 14. veljače, protiv Bordeauxa. Uoči potpisa predsjednik kijevskog Dinama Igor Surkis mnogo je razgovarao s Ognjenom Vukojevićem, koji je o Vidi govorio biranim riječima. Baš kao i u transferu Nike Kranjčara. S obzirom na odnos koji je Vida imao s Krunom Jurčićem, plavokosi stoper i više je nego zadovoljan odlaskom u Ukrajinu. 

Poslom je zadovoljan i Zdravko Mamić. Vidu je u ljeto 2011. iz Leverkusena doveo za milijun eura, a godinu i pol poslije prodao ga je za šest milijuna.

Vida će kod zagrebačke publike ostati upamćen po golu Ludogorecu u 98. minuti, kojim je Dinamu osigurao deset europskih utakmica. Kijevljani su htjeli dovesti i Sammira, no od tog neće biti ništa.

Odlaskom Domagoja Vide trener Jurčić ostao je na dva stopera, Josipu Šimuniću i Anti Puljiću, što je čak i za 14 utakmica, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva - premalo.

Braća Mamić namjeravala su tu poziciju pokriti Gordonom Schildenfeldom, no Jurčić je smatrao da mu je nedostatak brzine velika mana, te je prekrižio njegovo ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...