Obavijesti

Sport

Komentari 9

Domagoj Vida: Sreća da sam stao na vrijeme i tražio izmjenu

Domagoj Vida: Sreća da sam stao na vrijeme i tražio izmjenu
1

PEH Domagoj Vida bit će spreman već nakon nekoliko dana odmora, dok Strinić još ne zna težinu svoje ozljede. Ivo Iličević zasad je jedini otpisan s Kovačeve liste

VIDEO

Brazil mi ipak nije upitan, nisam teže ozlijeđen. Sreća je što sam tražio zamjenu već u prvom poluvremenu. Da nisam, tko zna što bi bilo, javio nam je Domagoj Vida.

Kijevski Dinamo je u nedjelju igrao zadnju utakmicu ukrajinske lige, protiv Zorje (3-1). Za njegov Dinamo nevažna utakmica mogla je Vidu koštati odlaska na Svjetsko prvenstvo. Igrao je Vida ponekad i ozlijeđen, stisnuo bi zube. Ovaj je put poslušao instinkt.

- Nakon desetak minuta utakmice nešto me štrecnulo u zadnjoj loži. Mislio sam isprva da je samo lažna uzbuna. Opet sam potrčao i ponovno me zaboljelo. Tad sam tražio zamjenu - rekao je Vida i nastavio:

- Liječnik mi je poslije rekao da je dobro da sam tražio izmjenu, jer da nisam, moglo je doći do teške ozljede i ništa od Brazila.

Vida je odmah nakon utakmice požurio u Zagreb, a već jučer bio u Sv. Katarini, reprezentativnoj klinici u Zaboku. Strahovi su odagnati nakon magnetske rezonancije.

- Imam mali hematom, koji sam zaradio još na utakmici protiv Šahtara u finalu kupa. Taj hematom pritišće mišić i to je sve. Ma nekoliko dana odmora i bit ću spreman - rekao je Vida.

Slična je situacija i s Ivanom Strinićem. Njegov Dnjipro pobijedio je 3-1 Metalurg, a hrvatski reprezentativac iz igre je izašao već u 16. minuti. Osjetio je bol u zadnjoj loži i odmah tražio zamjenu. Strinić će najkasnije danas znati težinu ozljede i hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo.

Kao mantru ponavljao je Niko Kovač: “Samo da su svi zdravi”. Dobro mu je išlo sve do nedjelje, kad su počele curiti vijesti o ozljedama. Iličević pa Vida i Strinić.

Iličević jedini otpisan s liste od 30 igrača

Ivo Iličević (27) jedini je igrač koji je otpisan s Kovačeva popisa od 30 igrača. Veznjak je propustio kvalifikacijsku utakmicu protiv Greuter Fürtha (1-1) zbog ozljede mišića. Iličević je jedan od najvećih pehista u reprezentaciji. Zbog ozljede nije bio na Euru 2012. godine, a sad će propustiti i SP u Brazilu. Ozljede su ga udaljile i od utakmica protiv Francuske, Švicarske...

Kovač: Svi kreću od nule, svi imaju šansu

Trebao je Niko Kovač jučer skratiti listu kandidata za SP za barem četiri imena, no zasad je otpao samo Iličević.

- Kranjčar i Modrić se priključuju tek 31. svibnja u Osijeku, pa će priliku dobiti svi - objasnio je Kovač. 

Reprezentacija se okuplja u srijedu, a u petak kreće u Bad Tatzmannsdorf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti