Obavijesti

Sport

Komentari 13

Duje Čop: 'Zola i ja kao da smo prijatelji, puno razgovaramo'

Duje Čop: 'Zola i ja kao da smo prijatelji, puno razgovaramo'
3

TRENER Kad zaigra s nama, izgleda kao da još igra. Jako puno razgovaramo, hrabri me, kaže Duje Čop o Gianfrancu Zoli nakon prvoga gola u Italiji Sassuolu...

VIDEO

Od desetak ponuđenih igrača, Gianfranco Zola izabrao je Duju Čopa , masno ga platio, poslao po njega privatni avion i najavio kako od njega očekuje pomoć u borbi za opstanak . I kao da je to bilo malo, nakon Čopova prekrasnoga gola za pobjedu Cagliarija nad Sassuolom (2-1) izjavio je kako ga je iznenadio talentom.

VIDEO

Iako su pobjedom nad Sassuolom napravili veliki korak u borbi za opstanak, Zola stišava euforiju .

- I dalje smo u opasnoj zoni, ali ovakve predstave donose optimizam jer smo dobili još jednog aduta , Duju Čopa. Nevjerojatno je koliko se brzo uklopio u momčad, obožavam tog momka i od njega očekujem puno više. Ovaj gol nije plod sreće nego strašnog talenta - kazao je nakon utakmice oduševljeni trener Cagliarija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako i ne bi bio kad se njegov izbor pokazao punim pogotkom. Duje u ugovoru ima stavku koja mu osigurava bonus od 250.000 eura ako u godini upiše 12 "situacija", a to su gol, asistencija, izboreni penal ili slobodan udarac nakon kojeg padne gol. I već se počeo isplaćivati.

- Na predstavljanju sam im obećao da ću ih izvući iz zone ispadanja i moram ispuniti obećanje - nasmijao se Čop, koji se u prvoj utakmici na domaćem terenu predstavio prekrasnim golom:

- Sretan sam zbog prvog gola, ali nema mjesta euforiji, još nisam spreman za cijelu utakmicu, tek ću za mjesec dana biti u top-formi i počinjati od prve minute.

Na pohvale trenera Zole uzvratio je - pohvalama.

- Iznenađen sam koliko je jednostavan i pristupačan. Puno razgovaramo, hrabri me, kaže da samo igram kako znam i da će sve doći na svoje. Ponaša se kao da smo prijatelji, nekidan je i zaigrao s nama. Moram priznati da se i ne vidi neka razlika. Naravno, podvikne kad treba, zna se tko je gazda, ali oduševljen sam kakvu je atmosferu stvorio u momčadi. Nakon Sassuola dao nam je dva slobodna dana da se opustimo i pripremimo za gostovanje kod Atalante, konkurenta u borbi za opstanak.

Čestitke prima sa svih strana.

- Još mi je na terenu čestitao Vrsaljko, zamijenili smo i dresove, a javili su se i Kovačić te Brozović . Ohladio sam ih porukom: "Ne računajte na bodove" .

Kad je u ljeto 2012. Siniša Šošo doveo Čopa u Dinamo, rekao je kako će njegov pulen uskoro zaigrati i u reprezentaciji, na što su se mnogi smijali.

- Nisam mu ni ja vjerovao - priznao je Čop i dodao:

- Sve ide svojim tijekom, nadam se da ću i dalje dobivati izbornikove pozive, a onda je sve na meni. Ovim transferom skinuo sam velik pritisak s leđa, riješio i pitanje egzistencije, tako da se sad u miru mogu posvetiti samo nogometu .

Suigrače je već upoznao s kvačicama u hrvatskom jeziku.

- Prvih nekoliko dana zvali su me Kop , ali brzo sam ih naučio da se moje ime izgovara Čop - kaže Duje, koji je čuo da je u Splitu uhićen jedan od napadača na njega u trgovačkom centru:

- Da, čuo sam, ali to me ne zanima. Niti se nešto posebno dogodilo niti sam koga prijavio, tako da je najbolje da sve skupa zaboravimo i krenemo dalje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe