Obavijesti

Sport

Komentari 74

Eduardo: Žao mi je Dinama, jer to kako gube i igraju je strašno

Eduardo: Žao mi je Dinama, jer to kako gube i igraju je strašno
1

Danas su morali biti kao švicarski Basel! Pa igraju europske skupine već sedam, osam godina zaredom, a nikakvog pomaka, kaže Eduardo, čiji je povratak upitan

VIDEO

24sata: U Dinamu Vas žele već na zimu, Zdravko Mamić nekoliko puta je rekao da Vas želi u klubu. Kakvi su doista izgledi da se vratite u Maksimir?

Iskreno, volio bih odigrati još koju sezonu za Dinamo. To nikad nisam krio. Pogotovo kad bi se vratio i moj kum Ognjen Vukojević. Ali, razmislio sam i u ovom trenutku to ne dolazi u obzir. Zna se da sam na sudu sa Zdravkom Mamićem i dok se taj slučaj ne riješi nema nikakvih razgovora o povratku.

24sata: A kad se sud završi?

Možda niti tada. Kako doći u Dinamo kad mi je blokirana imovina? Gdje bih dobivao plaću? Nema govora o nikakvom povratku dok se to ne riješi.

24sata: Je li vas uopće zvao itko iz maksimirskog kluba?

Ne, nitko me nije kontaktirao. Kažem, u bliskoj budućnosti od mog povratka neće biti ništa. Privatni problemi prevelika su barijera.

24sata: Jeste li gledali utakmicu u Sofiji protiv Ludogoreca?

Jesam. Dinamovac sam i bilo mi je žao, pogotovo zbog načina na koji su izgubili. Strašno...

24sata: Kako Vam se čini današnji Dinamo?

Dinamo je 2006. imao odličnu momčad, bili smo Modrić, Ćorluka, Vukojević, ja... U Londonu smo od Arsenala izgubili 2-1 golom u posljednjoj sekundi. No Dinamo od tada ništa nije napredovao! Oni su danas morali biti, u najmanju ruku, kao švicarski Basel! Pa igraju europske skupine već sedam, osam godina zaredom, a nikakvog pomaka. Kao dinamovcu mi je žao, mislim da je Dinamo danas morao biti momčad koja će biti sposobna otrgnuti bod nekom od velikana, primjerice, Arsenalu, Chelseajeu, Milanu... A oni ne mogu. Basel je pobijedio Chelseaja u Londonu, a Dinamo ne može Ludogorec.

24sata: Pa gdje je zapelo?

Ne znam, stvarno mi je teško to odgonetnuti. Pa i ovaj kazahstanski Šahtar Karagandi je napredovao. Izbacili su BATE Borisov i pobijedili Celtic. Evo, moj Šahtar je prodao četiri najbolja igrača, a prvi smo u skupini u kojoj su Manchester United, Bayer i Sociedad. Svi klubovi napreduju, vidi se progres, europsko iskustvo čini ih jačim i boljim. Samo moj Dinamo stagnira.

24sata: A Rijeka? Gledate li preporod kluba s Kantride?

Pa i Rijeka! Pogledajte kako se taj klub podigao, uzeli su bod Betisu u utakmici Europske lige. I oni rastu, a Dinamo nazaduje. Ne znam, neshvatljivo... Nije mi jasno.

24sata: Reprezentacija se opet okupila, u petak je u Zagrebu nova kvalifikacijska utakmica. Jeste spremni za Belgiju?

Uvijek. Svi znaju što mi znači igranje za Hrvatsku, to je za mene svetinja.

24sata: Razmišljate li već o dodatnim kvalifikacijama?

Prvo treba odraditi utakmice protiv Belgije i Škotske, protiv njih potvrditi drugo mjesto. A u dodatnim kvalifikacijama uvijek dobro igramo.

Eduardo, vrati se: Želio bih još jednom zaigrati za Dinamo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'