Obavijesti

Sport

Komentari 0

El Clásico, 231. put: Nakon 6 godina Španjolci na obje klupe

El Clásico, 231. put: Nakon 6 godina Španjolci na obje klupe
1

VELIKA ANKETA Milijuni čitatelja iz cijelog svijeta u anketi za idealnih 11 u oba sastava, Reala i Barçe, uvrstili su Hrvate, ali Ivan Rakitić upitan je zbog ozljede

VIDEO

S ovim nećemo ništa osvojiti, požalio se Cristiano Ronaldo predsjedniku Florentinu Pérezu na Rafu Beníteza uoči današnjeg El Clásica.

Iako je od dolaska u Madrid španjolski stručnjak izgubio samo jednu utakmicu, dio medija - onaj naklonjeniji Barceloni - prenosi ovakve vijesti da još malo zakuha atmosferu uoči plesa milijunaša na stadionu Santiago Bernabéu. S druge strane, “madridisti” vraćaju bekend vijestima da Neymar napušta Barcelonu. Sve je to dio folklora već 231. put.

- Ništa te ne pokreće iznutra kao El Clásico - priznao je i Andrés Iniesta.

- Bilo je kroz povijest nekih nevjerojatnih trenutaka, ali ja ću zauvijek pamtiti onih 6-2 u Madridu prije šest godina - dodao je Barçin veznjak o susretu kojeg se rado sjeća i Gerard Piqué:

- Očekujem doček kao što je Luís Figo imao na Camp Nouu - još je jednom bocnuo stoper Barcelone ljutog rivala.

S Barçine je strane baš Piqué najviše na meti navijača Reala, no ne da mu to ne smeta, nego uživa u takvim trenucima.

- Bez igrača poput njega i El Clásico bi bio dosadan - komentirao je bivši igrač i trener madridskoga kluba Bernd Schuster.

I dok su Iniesta i Piqué jedva dočekali spomen 2009. godine, u Madridu je to loše pretkazanje. Bio je to posljednji derbi u kojem su na obje klupe sjedili Španjolci, no Juande Ramos nije se proslavio u Realu, za razliku od Pepa Guardiole u Barceloni. Benítez se nada da će protiv Luisa Enriquea bolje proći, a tu nadu temelji na povratku Garetha Balea u sastav.

- Napokon se osjećam snažnim. U punoj sam formi, spreman za bitku - rekao je Bale.

- Barçu moramo napasti, a uz pomoć navijača na svojem smo stadionu uvijek favoriti, bez obzira na to koliko je jak protivnik - dodao je Benítez uoči svojeg prvog El Clásica.

Navijači su mu u velikoj anketi španjolskih medija poručili da iskoristi Danila, a ne Casemira od prve minute. Za nas je dobra vijest da i ostatak svijeta želi što i hrvatska publika: Modrića u sredini Reala, a Rakitića u vezi Barçe. Kamo sreće da im se i Kovačić pridruži večeras od 18:15 (SportKlub 1; 24sata.hr).

  • 18 derbija u nizu i Real i Barça zabili su barem jedan gol
  • 14 golova zabili su Di Stéfano i Messi, najviše u El Clásicu
  • 16 godina prošlo je od derbija bez Casillasa i Xavija
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja